Αυστραλία: Επιχείρηση διάσωσης για έναν άνδρα, έναν σκύλο και πέντε καμήλες

Αυστραλία: Επιχείρηση διάσωσης για έναν άνδρα, έναν σκύλο και πέντε καμήλες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Μια ασυνήθιστη επιχείρηση διάσωσης έστησαν οι αρχές στην Αυστραλία. Αφορούσε έναν άνδρα, έναν σκύλο και πέντε καμήλες, που είχαν ατύχημα κατά τη διάρκεια βόλτας στην ύπαιθρο.

Ο 38χρονος και η «παρέα» του έκαναν βόλτα σε μονοπάτι κοντά στην πόλη Τζέιμσον, στη Βικτώρια, όταν η μία από τις καμήλες παραπάτησε και έπεσε από απότομη πλαγιά. Όμως, επειδή οι καμήλες ήταν δεμένες η μία με την άλλη, παρέσυρε στην πτώση της και τα υπόλοιπα ζώα, όπως και τον 38χρονο άνδρα.

Κανένας τους δεν τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά για τη διάσωσή τους απαιτήθηκαν περίπου τέσσερις ώρες. Η αστυνομία ενημερώθηκε περίπου στις 3 μ.μ της Κυριακής, όταν ο άνδρας ενεργοποίησε τον ραδιοφάρο έκτακτης ανάγκης του, που είναι καταχωρημένος σε server στις ΗΠΑ. Το σήμα μεταφέρθηκε στις αρχές της Καμπέρα και από εκεί στην αστυνομία της Βικτώρια.

«Η αστυνομία έστειλε ελικόπτερο για έρευνα. Υπέθεταν ότι θα επρόκειτο για έναν άνθρωπο, αλλά όταν έφτασαν στη σκηνή διαπίστωσαν ότι εμπλέκονταν κι άλλοι», είπε ο διοικητής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, Πολ Χόρτον.

Έτσι, κλήθηκαν περισσότεροι διασώστες και- με έναν κτηνίατρο σε επιφυλακή- κατάφεραν να ανεβάσουν τα ζώα. Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος, αλλά η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος.

Με πληροφορίες από BBC

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM