Κορωνοϊός: Η Αργεντινή ανέστειλε όλες τις εμπορικές πτήσεις έως 1/9 - «Σε κίνδυνο πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας»

Κορωνοϊός: Η Αργεντινή ανέστειλε όλες τις εμπορικές πτήσεις έως 1/9 - «Σε κίνδυνο πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας» Facebook Twitter
EPA
0

Η Αργεντινή ανέστειλε όλες τις εμπορικές πτήσεις, εσωτερικού και εξωτερικού, έως την 1η Σεπτεμβρίου, εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας κορωνοϊού.

Όπως αποφάσισαν οι αρχές, απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίων από τις αεροπορικές εταιρείες για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας εξέδωσε εντολή τη Δευτέρα που απαγορεύει την πώληση εισιτηρίων από, προς και εντός Αργεντινής, χαρακτηρίζοντας την 1 Σεπτεμβρίου μία «λογική» ημερομηνία.

Πριν από ένα μήνα, η χώρα είχε κλείσει τα σύνορά της σε άτομα που δεν διαθέτουν άδεια διαμονής, επιβάλλοντας παράλληλα σκληρά μέτρα καραντίνας.

Έντονες αντιδράσεις

Οι εταιρείες της εγχώριας βιομηχανίας αεροπλοΐας εξέφρασαν την ανησυχία τους πως η απόφαση αυτή ίσως προκαλέσει απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) από την πλευρά της, με επιστολή της στην κυβέρνηση του Μπουένος Άιρες, τόνισε πως η απόφαση αυτή παραβιάζει τις διμερείς συμφωνίες και θέτει σε κίνδυνο πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας στη χώρα.

Παράλληλα, η Alta, ένωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των αερομεταφορέων της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, σημείωσε πως η απόφαση δεν «συμφωνήθηκε με τη βιομηχανία».

Πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής -που προσώρας παραμένει λιγότερα πληττόμενη σε σχέση με Ευρώπη και βόρεια Αμερική- έχουν αναστείλει τις εμπορικές πτήσεις, ωστόσο, καμία δεν έχει παρατείνει σε τέτοια διάρκεια το μέτρο αυτό.

Μέχρι στιγμής και, σύμφωνα με τη διαρκώς ανανεούμενη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, η Αργεντινή μετρά 197 θανάτους και 4.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ