Αυξήθηκε κατά 5.236, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού μέσα στο τελευταίο 24ωρο στην Ρωσία, σύμφωνα με τις επίσημες αρχές.

 

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων του τελευταίου εικοσιτετράωρου, τα 2.275 κρούσματα ( το 43,3%) δεν παρουσιάζουν κανένα κλινικό σύμπτωμα, σύμφωνα με τις αρχές. 

 

Τα 2.548 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Μόσχα, στην οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φθάνει τις 31.981.

 

Συνολικά, τα κρούσματα, που έχουν καταγραφεί φτάνουν τις 57.999 και στις 85 περιφέρειες της χώρας. Μέχρι σήμερα έχουν αναρρώσει 4.420 ασθενείς ενώ έχουν καταγραφεί 513 θάνατοι, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο 547 άτομα, ενώ κατέληξαν 57.

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Αγία Πετρούπολη η οποία συμπεριλαμβάνεται στις τρεις περιφέρειες της Ρωσίας με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, έφθασε τις 2.267.

 

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν στη πόλη 294 κρούσματα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέσα σ' ένα εικοσιτετράωρο στην πόλη, μετά την 16η Απριλίου όταν είχαν καταγραφεί 424 κρούσματα.

 

Οι νεκροί στην πόλη ανήλθαν συνολικά στους 14, ενώ κατά την διάρκεια του τελευταίου εικοσιτετραώρου κατέληξαν 3 ασθενείς.

 

Η Αγία Πετρούπολη συγκαταλέγεται στις εννέα περιοχές της Ρωσίας, στις οποίες ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης που είναι 32,1 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους.

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Ρωσία επίσης ξεπέρασαν τις 5.000. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 5.642 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο, με το συνολικό αριθμό κρουσμάτων να φτάνει τις 52.763, σύμφωνα με το Reuters.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/Reuters/TASS

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr