Βρετανία: 786 θάνατοι σε 24 ώρες - Ξεπέρασαν τους 6.100 οι νεκροί

Βρετανία: 786 θάνατοι σε 24 ώρες - Ξεπέρασαν τους 6.100 οι νεκροί Facebook Twitter
EPA
0

Οι νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο καταμέτρησης ανέρχονται συνολικά 786, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. 

Όπως ανακοίνωσε στο Twitter ως το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν 266.694 τεστ για κορωνοϊο και τα κρούσματα ανέρχονται σε 55.242. Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 6.159 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Βρετανία. 

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον νοσηλεύεται από χθες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν έχει πνευμονία, η κατάσταση της υγείας του ήταν «σταθερή» κατά τη διάρκεια της νύχτας και «παραμένει σε καλή διάθεση», διαβεβαίωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, στην καθημερινή ενημέρωση. «Λαμβάνει κανονική θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς υποβοήθηση. Δεν χρειάστηκε μηχανικό αναπνευστήρα ούτε μη επεμβατική αναπνευστική υποστήριξη» είπε εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντόμινικ Ράαμπ, έχει την διακυβέρνηση της χώρας για όσο διάστημα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραμένει στην εντατική. «Το πρόσωπο που κυβερνά την χώρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του πρωθυπουργού, είναι ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο υπουργός Εξωτερικών», δήλωσε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ στο ITV. 

Σε νεότερη ανακοίνωσή της, η Νάτουνινγκ Στριτ, στο ενδεχόμενο που ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος αναπληρώνει τον πρωθυπουργό στα καθήκοντά του, αρρωστήσει, τότε θα αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, όπως προβλέπεται για τις αντικαταστάσεις των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ευχήθηκε στον πρωθυπουργό Τζόνσον ταχεία ανάρρωση

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' ευχήθηκε στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον «πλήρη και ταχεία ανάρρωση» και έστειλε ένα μήνυμα υποστήριξης στην έγκυο μνηστή του και στην οικογένειά του. «Η βασίλισσα έστειλε ένα μήνυμα στην Κάρι Σίμοντς και στην οικογένεια Τζόνσον», ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Η Μεγαλειότατη είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στις σκέψεις της και ότι ευχήθηκε στον πρωθυπουργό πλήρη και ταχεία ανάρρωση», σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ