Νέα Υόρκη: Εστιατόριο με τρία Michelin μαγειρεύει σούπες για να ταΐσει ποιοτικά όσους έχουν ανάγκη

Νέα Υόρκη: Εστιατόριο με τρία Michelin μαγειρεύει σούπες για να ταΐσει ποιοτικά όσους έχουν ανάγκη Facebook Twitter
Η ομάδα του εστιατορίου της Νέας Υόρκης που αποφάσισε να κάνει τη διαφορά στην κουζίνα της λόγω πανδημίας
0

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου παρασκευάζει και σερβίρει πλέον σούπες και άλλα γεύματα για να παρέχει τροφή στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και στους κατοίκους της Νέα Υόρκης που έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το 11 Madison Park, έχει τρία αστέρια Michelin, αλλά αφήνει για λίγο την γκουρμέ κουζίνα του και ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα λειτουργεί πλέον για την ReThink, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που παίρνει το περίσσευμα φαγητού από καταστήματα τροφίμων και εστιατόρια και τα μετατρέπει σε γεύματα έτοιμα για κατανάλωση.

Τα γεύματα θα διατεθούν για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και για εργαζόμενους στις πρώτες γραμμές καταπολέμησης του ιού, καθώς και για τις αδύναμες κοινότητες που συνήθως βασίζονται σε συσσίτια από κουζίνες, πολλές εκ των οποίων έχουν κλείσει λόγω COVID-19.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

We are all speechless... I encourage everyone to look into opportunities to help each other and others. @nytimes @rethinkfood.nyc #makeitnice #makeitnicetogether

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Humm (@danielhumm) στις

«Πιστεύω ότι η καταιγίδα έρχεται και θα παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα. και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι έστω μικρό, αυτές οι σκοτεινές μέρες μπορεί να γίνουν λίγο πιο φωτεινές», λέει ο Daniel Humm, σεφ και ο ιδιοκτήτης του Eleven Madison Park. Πρόσθεσε ότι συνεργάστηκε με την American Express και την Resy για να συνεχίσει την προσπάθεια.

Ο Humm δήλωσε στους New York Times ότι ομάδα 12 σεφ παρασκευάζει περίπου 1.000 γεύματα την ημέρα και ελπίζουν να αυξήσουν την παραγωγή τους σε 3.000 την ημέρα. Κάθε γεύμα κοστίζει 5 έως 6 δολάρια, μια τιμή που συμβαδίσει με άλλες πηγές τροφίμων για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

This kitchen was built to give pleasure to people through food. The meals we’re cooking today are some of the proudest moments in my career. #makeitnice #makeitnicetogether

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Humm (@danielhumm) στις

Σύμφωνα με το CNN, τα πιάτα που προέρχονται από την κουζίνα του Eleven Madison Park περιλαμβάνουν ρύζι με κοτόπουλο και ψητό κουνουπίδι, μοσχάρι με καρότα και κουσκούς και ζυμαρικά με σάλτσα romesco. Αυτό που ξεχωρίζει στην πρωτοβουλία αυτή είναι πως επικεντρώνεται στο να παρέχει ποιοτικό φαγητό.

Ο ιδρυτής της ReThink, Matt Jozwiak, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία του Eleven Madison Park είναι μόνο μία από τις πολλές που έχει δεχθεί η ομάδα του. «Η αξιοπρέπεια είναι κάτι που φοβάμαι ότι θα χαθεί στο πώς φτιάχνουμε φαγητό για να ταΐσουμε τους ανθρώπους αυτούς. Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι το φαγητό που θα προσφέρουμε θα είναι όμορφο και νόστιμο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM