Κορωνοϊός: Παρατείνεται μέχρι τις 13 Απριλίου η καραντίνα στην Ιταλία

Κορωνοϊός: Παρατείνεται μέχρι τις 13 Απριλίου η καραντίνα στην Ιταλία Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Παρατείνεται η καραντίνα στην Ιταλία μέχρι τις 13 Απριλίου (EPA)
0

Παράταση στα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην Ιταλία, έως τις 13 Απριλίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράνζα.

«Δεν πρέπει να συγχέουμε τα πρώτα θετικά σημάδια με το «ξακάθαρο» μήνυμα ότι όλα είναι καλά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι οι δραστικές αποφάσεις μας αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε το μήνυμα ότι «η Ιταλία ζητά να μπορεί να δαπανήσει όσα χρήματα χρειάζονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης» και επανέλαβε ότι η χώρα του «χρειάζεται τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να μοιραστεί κινδύνους και ευκαιρίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα φαίνεται πως μειώνονται, καθώς καταγράφηκαν 4.053 νέες περιπτώσεις την Τρίτη, ο απολογισμός των νεκρών παραμένει πάνω από 800 άτομα την ημέρα.

Η Ιταλία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της δύσης από τον κορωνοϊό.

Μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί 105.792 επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που την κατατάσσει στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας λίστας μετά τις ΗΠΑ, με 189.633 κρούσματα.

Αντίστοιχα, στην Ιταλία έχουν σημειωθεί συνολικά 12.428 θάνατοι από κορωνοϊό ενώ 15.729 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη που επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9 Μαρτίου.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ