Η λειτουργία της άδειας εκκλησίας - μέσω ΥουΤube

Η λειτουργία της άδειας εκκλησίας - μέσω ΥουΤube Facebook Twitter
ΒΕTTER SAFE THAN SORRY... DAVID RAMOS/GETTY IMAGES
1

O Carlos Enrique Leal μετέδωσε χθες τη Θεία Λειτουργία με live streaming μέσω του Youtube στους ενορίτες του από την άδεια εκκλησία Santa Maria de Betlem της Βαρκελώνης.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι θρησκευτικές τελετές έχουν τροποποιηθεί (ή ακυρωθεί) για να μη μεταδίδεται ο κορωνοϊός στις ευπαθείς ομάδες των πιστών.

Χωρίς την παρουσία πιστών θα πραγματοποιηθούν και όλες οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, σε μια προσπάθεια συγκράτησης της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε χθες το Βατικανό.

Η απόφαση αυτή θεωρείται άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία του Βατικανού, όπου παραδοσιακά οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας προσελκύουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο.

«Εξαιτίας της τρέχουσας διεθνούς υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης όλες οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν χωρίς τη φυσική παρουσία πιστών» ανέφερε το Βατικανό.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «ως τις 12 Απριλίου» όλες οι προσευχές και οι λειτουργίες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου θα μεταδίδονται ζωντανά από τον επίσημο ιστότοπο Vatican News, καθώς οι πιστοί δεν θα μπορούν να παρίστανται σε αυτές.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια