Kορωνοϊός: 113 νεκροί σε 24 ώρες στο Ιράν- 1.209 νέα κρούσματα

Kορωνοϊός: 113 νεκροί σε 24 ώρες στο Ιράν- 1.209 νέα κρούσματα Facebook Twitter
Αυξάνονται τα θύματα στο Ιράν (Φωτογραφία αρχείου EPA)
0

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στο Ιράν. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 113 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες.

Πλέον, ο απολογισμός των νεκρών από τον ιό φτάνει σε 724 στο Ιράν, ενώ εντοπίστηκαν 1.209 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το σύνολό τους στα σε σχεδόν 14.000 (13.938), σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι αρχές της χώρας.

Η κατάσταση στη Ν. Κορέα

Στη Νότια Κορέα καταγράφηκαν 74 νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, αυξάνοντας το σύνολό τους σε 8.236.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν ξεπέρασε τα 100, αλλά το Σάββατο ήταν για πρώτη φορά διψήφιος έπειτα από 23 ημέρες. Ακόμη, επιβεβαιώθηκε ένας ακόμη θάνατος από τον ιό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 76. Παράλληλα, άλλοι 303 άνθρωποι πήραν εξιτήριο.

Ν. Ζηλανδία: Απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 500 ατόμων

Από σήμερα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 500 ανθρώπων στη Νέα Ζηλανδία, σε μια προσπάθεια να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί 8 κρούσματα του ιού, αλλά έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα. Η απαγόρευση μαζικών συναθροίσεων ισχύει για φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά εξαιρούνται προς το παρόν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, δήλωσε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν.

Η ίδια προειδοποίησε με αυστηρές κυρώσεις όσους φτάνουν στη χώρα και δεν μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. «Θα υπάρξει μηδενική ανοχή για τους ανθρώπους που δεν ακολουθούν τους κανόνες της αυτοαπομόνωσης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα κινδυνεύουν με σύλληψη και απέλαση. Πάνω από 10.500 άνθρωποι έχουν μπει σε καραντίνα, δήλωσε η Άρντερν.

Κλείνει τα σύνορα Περού και Αργεντινή 

Οι αρχές του Περού αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της χώρας, Μαρτίν Βισκάρα, κάλεσε τους πολίτες να τεθούν σε απομόνωση για 15 ημέρες. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Περού έχουν φτάσει τα 71.

Τα σύνορά της κλείνει και η Αργεντινή, ενώ έκλεισαν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το κλείσιμο των συνόρων αφορά μόνο την είσοδο στη χώρα, ενώ η έξοδος από αυτή παραμένει ελεύθερη, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα μείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τις 31 Μαρτίου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Διεθνή / Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Το Ισραήλ έχει δώσει προθεσμία μίας εβδομάδας για να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή αιχμαλώτων, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα εξαπολύσει χερσαία εισβολή στη Ράφα
NEWSROOM
Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Διεθνή / Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Κίεβο και επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Ζελένσκι την αδιαμφισβήτητη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία - 3 δισ. λίρες η ετήσια στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας προς την Ουκρανία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Διεθνή / «Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 2.000 συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες
NEWSROOM