Κλείνει το Έβερεστ λόγω κορωνοϊού

Κλείνει το Έβερεστ λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Κλείνει από την κινεζική πλευρά το Έβερεστ. (EPA)
0

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλες τις άδειες για το όρος Έβερεστ λόγω κορωνοϊού, αν και η πλευρά του Νεπάλ παραμένει ανοιχτή.

Συγκεκριμένα, η Κίνα ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες αποστολές ενώ η πλευρά του Νεπάλ παραμένει ανοιχτή επί του παρόντος παρότι κάποιοι διοργανωτές ορειβατικών αποστολών έχουν δεχτεί ακυρώσεις και οι ορειβάτες έχουν κληθεί να καταθέσουν ένα πρόγραμμα 14 ημερών και ιατρικές βεβαιώσεις.

Οι κινεζικές αρχές «μας ειδοποίησαν ότι το βουνό θα κλείσει από την βόρεια πλευρά του», δήλωσε στο AFP ο Λούκας Φέρτενμπαχ της εταιρείας που εδρεύει στην Αυστρία, Furtenbach Adventures.

Ο ίδιος είπε ότι θα μεταφέρει τους 11 πελάτες του στο Νεπάλ.

Τουριστικές περιοχές στο Θιβέτ είναι κλειστές από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το τοπικό τουριστικό γραφείο. Η Ορειβατική Ένωση Κίνας-Θιβέτ, η οποία εκδίδει τις άδειες, δεν ήταν διαθέσιμη για να σχολιάσει.

Μια άλλη εταιρεία, η Alpenglow Expeditions, ματαίωσε τα σχέδιά της που αφορούν το Έβερεστ.

Ακυρώσεις έχουν σημειωθεί και σε κάποιες εταιρείες στο Νεπάλ, όπου έχει μέχρι στιγμής μόνο ένα κρούσμα του κορωνοϊού.

Η χώρα έχει αναστείλει τις βίζες εισόδου για τους επισκέπτες που προέρχονται από οκτώ χώρες, οι οποίες έχουν πληγεί σφόδρα, γεγονός που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέτουν από πριν αίτηση για έκδοση βίζας και πιστοποιητικό υγείας.

Τον περασμένο χρόνο, την εαρινή αυτή περίοδο, 885 ορειβάτες, αριθμός ρεκόρ δηλαδή, ανέβηκαν στην κορυφή του Έβερεστ, 644 από αυτούς από το Νεπάλ και 241 από την βόρεια πλευρά στο Θιβέτ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM