Το κορίτσι από τη Συρία που έμαθε να γελά με τις βόμβες, διέφυγε στην Τουρκία

Το κορίτσι από τη Συρία που έμαθε να γελά με τις βόμβες, διέφυγε στην Τουρκία Facebook Twitter
Ο πατέρας που έμαθε στην κόρη του να γελά με τις βόμβες στη Συρία πέρασε μαζί της στη Συρία
0

Ένα κορίτσι τριών ετών από τη Συρία, που είχε μάθει από τον πατέρα της να γελά στον ήχο των βομβαρδισμών ώστε να μην φοβάται, έφτασε στην ασφάλεια στην Τουρκία, λένε οι αναφορές.

Η Σέλβα έγινε πρωτοσέλιδο όταν ένα βίντεο κυκλοφόρησε ευρέως τον περασμένο μήνα. Την έδειχνε να παίζει και να διασκεδάζει καθώς τα πολεμικά αεροπλάνα έριχναν βόμβες κοντά στο σπίτι τους στην Ιντλίμπ.

Το κορίτσι από τη Συρία που έμαθε να γελά με τις βόμβες, διέφυγε στην Τουρκία Facebook Twitter

Η τουρκική κυβέρνηση βοήθησε την ίδια και τους γονείς της να διασχίσουν τα σύνορα μια εβδομάδα αργότερα, αναφέρει το BBC. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν καταφύγει στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας από τον Δεκέμβριο, εν μέσω σκληρών συγκρούσεων στην περιοχή μεταξύ ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία και συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Η Σέλβα και ο πατέρας της Αμπντουλάχ Μοχάμαντ, βρήκαν έναν μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης των καθημεινών αεροπορικών επιθέσεων. Ο Αμπντουλάχ την έμαθε να μην φοβάται, αλλά να γελά με τον ήχο των βομβαρδισμών.«Είναι αεροπλάνο ή βόμβα;», ρωτά ο Αμπντουλάχ Μοχάμαντ την μικρή Σέλβα, σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στα social media. «Είναι βόμβα και όταν πέσει θα γελάσουμε», του απαντά η μικρή και μετά ξεκαρδίζεται στα γέλια ακούγοντας την έκρηξη.

 

Ο πατέρας της μικρής είχε πει ότι σκέφτηκε αυτό το παιχνίδι, προσπαθώντας να την προστατεύσει από τις ψυχολογικές επιπτώσεις του πολέμου. «Είναι ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει τον πόλεμο. Αποφάσισα να της διδάξω αυτό το παιχνίδι, για να μην καταρρεύσει ο ψυχισμός της. Να μην επηρεαστεί από τον φόβο», είπε στο Sky News.

Το βίντεο προκάλεσε κύμα συμπαράστασης και οδήγησε την τουρκική κυβέρνηση να τους βοηθήσει να φύγουν. Πατέρας και κόρη, πέρασαν στην Τουρκία στη συνοριακή πύλη Cilvegozu στις 25 Φεβρουαρίου, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο προσφύγων στη νότια Τουρκία.

Ο δημοσιογράφος του Guardian Bethan McKernan δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία της μικρής και του πατέρα της την Τρίτη.  Ο Αμπντουλάχ δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ότι ο ίδιος και η κόρη του προσπάθησαν να στείλουν ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα με το βίντεό τους. Είπε ότι ήταν ευτυχής που έφτασε στην Τουρκία και ότι η Σέλβα θα είχε την ευκαιρία να πάει στο σχολείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει για διώξεις εναντίον επικριτών του, με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών
LIFO NEWSROOM
Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεθνή / Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο για επιθεωρήσεις στα πλοία του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία και να ενισχύσει την ασφάλεια των θαλασσών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία.

Διεθνή / Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία

Σάλο προκαλεί η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ηγέτη να αποδεχθεί τους όρους του Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανακτήθηκε στο μουσείο ήταν το στέμμα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ', της αυτοκράτειρας Ευγενίας, και ότι ήταν σπασμένο
LIFO NEWSROOM
Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Πώς ο Νικολάς Μαδούρο ανέπτυξε ένα «ακλόνητο» καθεστώς: προαγωγές, οικονομικά ανταλλάγματα και κουβανική αντικατασκοπεία που αποτρέπουν το στρατιωτικό πραξικόπημα
LIFO NEWSROOM
«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM