Κοροναϊός: Εναλλακτικές «χειραψίες» προτείνει ο ΠΟΥ -«Όχι» στα φιλιά, λέει ο Ελβετός υπ. Υγείας

Κοροναϊός: Εναλλακτικές «χειραψίες» προτείνει ο ΠΟΥ -«Όχι» στα φιλιά, λέει ο Ελβετός υπ. Υγείας Facebook Twitter
Συστάσεις για αποφυγή του χαιρετισμού με φιλιά, λόγω του νέου κοροναϊού (Πηγή φωτό EPA)
1

Την ώρα που ο νέος κοροναϊός καλπάζει, καλό είναι να αποφεύγεται ο χαιρετισμός με φιλί, ή διά χειραψίας, δηλώνουν οι υπουργοί Υγείας Ελβετίας και Γαλλίας.

Αλλά και η δρ. Σιλβί Μπριάν, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για επιδημίες και πανδημίες, πρότεινε μέσω Twitter εναλλακτικές «χειραψίες», λόγω κοροναϊού. «Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα ασθένεια», έγραψε, αναδημοσιεύοντας σκίτσα με χαιρετισμό από μακριά, με τον αγκώνα ή το... πόδι. Τη σχετική οδηγία είχε δημοσιεύσει αρχικά ο Γουόλτερ Κοτ, διευθυντής της Διεθνούς Ομοσπονδίας συλλόγων Ερυθρού Σταυρού στην Αμερική και την Καραϊβική. 

Κοροναϊός: Εναλλακτικές «χειραψίες» προτείνει ο ΠΟΥ -«Όχι» στα φιλιά, λέει ο Ελβετός υπ. Υγείας Facebook Twitter

Από την άλλη, ο Ελβετός υπουργός Υγείας, Αλέν Μπερσέτ κάλεσε τους πολίτες να εγκαταλείψουν τη συνήθεια του χαιρετισμού με φιλί στο μάγουλο, για να αποφευχθεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

«Ξέρουμε ότι το να τηρούμε απόσταση μεταξύ μας είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού. Για αυτό, η αποκήρυξη του χαιρετισμού με φιλιά είναι ένα μέτρο που θα έπρεπε να λάβουμε σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο Μπερσέτ στην εφημερίδα SonntagsZeitung, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβέ Βεράν, συμβούλευσε τον κόσμο να μην κάνει χειραψία, αλλά δεν αναφέρθηκε στον χαιρετισμό με φιλιά. «Θα πρέπει να σταματήσουμε αμέσως να κάνουμε χειραψία», δήλωσε και ο Ντάνιελ Κοχ, επικεφαλής της μονάδας μεταδοτικών ασθενειών στο υπουργείο Υγείας της Ελβετίας.

Σχεδόν 1.700 τα κρούσματα στην Ιταλία

Στο μεταξύ, τα κρούσματα του νέου κοροναϊού έφτασαν τα 1.694 στην Ιταλία. Οι νεκροί είναι πλέον 34, ενώ 84 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν εξεταστεί έως τώρα. Οι ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι 639 και 140 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Στο μεταξύ, στη Ρώμη έκλεισαν οι πύλες της ιστορικής εκκλησίας San Luigi dei Francesi, αφού ιερέας της βρέθηκε θετικός στον ιό στο Παρίσι. Η συγκεκριμένη εκκλησία ανήκει στη Γαλλική Πρεσβεία στην Ιταλία.

Τέλος, η ιταλική δικαιοσύνη άσκησε δίωξη κατά δεκαοκτώ κατοίκων της «κόκκινης ζώνης» κοντά στην πόλη Λόντι, οι οποίοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την απομόνωση, την οποία έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

129 τα κρούσματα στη Γερμανία

Στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού έφτασαν τα 129.

Ο αριθμός των κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Τα μισά και πλέον κρούσματα προέρχονται από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πλέον πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας όπου ένα ζευγάρι, που είχε προσβληθεί από τον Covid-19, πήρε μέρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο καρναβάλι, μια πολύ δημοφιλή ετήσια εκδήλωση.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters, ΑΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
α μισά και πλέον κρούσματα προέρχονται από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πλέον πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας όπου ένα ζευγάρι, που είχε προσβληθεί από τον Covid-19, πήρε μέρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο καρναβάλι Πηγή: www.lifo.grΑ ρε κουτοφραγκοι, εμεις "ελα να μαθεις τι θα πει πατρινος...". Πατε και κολλατε στα καρναβαλια, εμας μας τα απαγορευουν, αλλα στα ... μας. Και μπραβο μας.