Το Μόντρεαλ απαγορεύει από φέτος τα ηλεκτρικά πατίνια

Το Μόντρεαλ απαγορεύει από φέτος τα ηλεκτρικά πατίνια Facebook Twitter
0

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των ηλεκτρικών πατινιών από φέτος ανακοίνωσε ο δήμος του Μόντρεαλ, επειδή οι χρήστες τους δεν τηρούν τους κανονισμούς που είχαν τεθεί.

«Μόλις το 20% των πατινιών ήταν σταθμευμένα» στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, διαπίστωσε ο δήμος, κάνοντας λόγο στην ανακοίνωσή του για την «αταξία» που δημιουργούσαν και για την «μερικές φορές δύσκολη» συνύπαρξή τους με τους πεζούς.

«Το Μόντρεαλ δεν μπορεί να μετατραπεί σε αστυνομία των πατινιών», τόνισε ο Έρικ Άλαν Κάλντγουελ, ο υπεύθυνος του δήμου για την κίνηση στους δρόμους, τονίζοντας ότι η παραβατικότητα των χρηστών έφτανε ακόμη και στο 80%. Σημείωσε επίσης ότι οι εταιρείες διαχείρισης των ηλεκτρικών πατινιών δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων και κατά συνέπεια «το 2020 δεν θα υπάρχουν πλέον πατίνια στους δρόμους του Μόντρεαλ».

Ο δήμος έκοψε «κλήση αποτυχίας» στα 680 ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα που κυκλοφορούσαν από τον περασμένο Ιούνιο στην πόλη, συνέχισε ο Κάλντγουελ, εξηγώντας ότι κόπηκαν 110 κλήσεις για παράνομη στάθμευση και άλλες 333 για μη τήρηση του κώδικα οδικής ασφάλειας. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές η κλήσεις δόθηκαν επειδή οι χρήστες δεν φορούσαν κράνος. Στο διάστημα αυτό πάντως δεν σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο ή τροχαίο δυστύχημα.

Οι αρχές διευκρίνισαν ότι θα ανανεωθεί η άδεια μόνο για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά θα επιβληθούν ακόμη πιο αυστηροί κανονισμοί.

Σε πολλές πόλεις του κόσμου η εμφάνιση των ηλεκτρικών πατινιών θεωρήθηκε «απειλή» από τους πεζούς και οι δημοτικές αρχές έσπευσαν να εφαρμόσουν κανόνες για την κυκλοφορία τους. Τον Νοέμβριο η Σιγκαπούρη απαγόρευσε την κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών στα πεζοδρόμια, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM