Το Μόντρεαλ απαγορεύει από φέτος τα ηλεκτρικά πατίνια

Το Μόντρεαλ απαγορεύει από φέτος τα ηλεκτρικά πατίνια Facebook Twitter
0

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των ηλεκτρικών πατινιών από φέτος ανακοίνωσε ο δήμος του Μόντρεαλ, επειδή οι χρήστες τους δεν τηρούν τους κανονισμούς που είχαν τεθεί.

«Μόλις το 20% των πατινιών ήταν σταθμευμένα» στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, διαπίστωσε ο δήμος, κάνοντας λόγο στην ανακοίνωσή του για την «αταξία» που δημιουργούσαν και για την «μερικές φορές δύσκολη» συνύπαρξή τους με τους πεζούς.

«Το Μόντρεαλ δεν μπορεί να μετατραπεί σε αστυνομία των πατινιών», τόνισε ο Έρικ Άλαν Κάλντγουελ, ο υπεύθυνος του δήμου για την κίνηση στους δρόμους, τονίζοντας ότι η παραβατικότητα των χρηστών έφτανε ακόμη και στο 80%. Σημείωσε επίσης ότι οι εταιρείες διαχείρισης των ηλεκτρικών πατινιών δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων και κατά συνέπεια «το 2020 δεν θα υπάρχουν πλέον πατίνια στους δρόμους του Μόντρεαλ».

Ο δήμος έκοψε «κλήση αποτυχίας» στα 680 ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα που κυκλοφορούσαν από τον περασμένο Ιούνιο στην πόλη, συνέχισε ο Κάλντγουελ, εξηγώντας ότι κόπηκαν 110 κλήσεις για παράνομη στάθμευση και άλλες 333 για μη τήρηση του κώδικα οδικής ασφάλειας. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές η κλήσεις δόθηκαν επειδή οι χρήστες δεν φορούσαν κράνος. Στο διάστημα αυτό πάντως δεν σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο ή τροχαίο δυστύχημα.

Οι αρχές διευκρίνισαν ότι θα ανανεωθεί η άδεια μόνο για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά θα επιβληθούν ακόμη πιο αυστηροί κανονισμοί.

Σε πολλές πόλεις του κόσμου η εμφάνιση των ηλεκτρικών πατινιών θεωρήθηκε «απειλή» από τους πεζούς και οι δημοτικές αρχές έσπευσαν να εφαρμόσουν κανόνες για την κυκλοφορία τους. Τον Νοέμβριο η Σιγκαπούρη απαγόρευσε την κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών στα πεζοδρόμια, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM