Οι διαπραγματεύσεις στη Διάσκεψη του Βερολίνου, σε μια φωτογραφία- Όλοι γύρω από την Μέρκελ

Οι διαπραγματεύσεις στη Διάσκεψη του Βερολίνου, σε μια φωτογραφία- Όλοι γύρω από την Μέρκελ Facebook Twitter
Πολύωρες ήταν οι διαπραγματεύσεις στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη (Πηγή φωτό EPA)
0

Πολύωρες ήταν οι συζητήσεις στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Πριν από τη διαδικασία, υπήρξαν έντονες διεργασίες, ενώ και κατά τη διάρκειά της απαιτήθηκαν αρκετές ώρες συζητήσεων προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία οι μετέχοντες.

Ενδεικτική των έντονων διαβουλεύσεων ήταν μία φωτογραφία με κάποιους από τους ηγέτες που μετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Σε αυτή, η Άνγκελα Μέρκελ έχει γύρω της τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Φατάχ αλ Σίσι, μεταξύ άλλων, και συζητούν.

Οι διαπραγματεύσεις στη Διάσκεψη του Βερολίνου, σε μια φωτογραφία- Όλοι γύρω από την Μέρκελ Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από τις έντονες διαβουλεύσεις στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη (Πηγή φωτό EPA)

Αν και ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγέζ αλ Σάρατζ και ο στρατάρχης της Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ έδωσαν το παρών στη Διάσκεψη του Βερολίνου, δεν συναντήθηκαν. Η Μέρκελ δήλωσε πως οι συζητήσεις με τις δύο πλευρές έγιναν ξεχωριστά, καθώς οι διαφορές τους είναι ακόμη τόσο μεγάλες που δεν θέλουν να συνομιλήσουν μεταξύ τους.

Οι μετέχοντες στη Διάσκεψη του Βερολίνου συμφώνησαν στη τήρηση του εμπάργκο, όπως και ότι οι ξένες δυνάμεις δεν θα παρέμβουν- τόσο στρατιωτικά όσο και πολιτικά- στην κρίση στη Λιβύη, προκειμένου να τηρηθεί η κατάπαυση πυρός, ενώ θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM