Πέντε πύραυλοι έπληξαν πριν από λίγο βάση Αμερικανών στο Ιράκ.

 

Όπως μεταδίδουν αραβικά μέσα, οι πύραυλοι χτύπησαν την βάση Taji των Αμερικανών. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για θύματα ή ζημιές. 

 

Η αεροπορική βάση που βρίσκεται 85 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, φιλοξενεί αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις, καθώς και ξένους στρατιώτες από το διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η επίθεση είναι πιθανό να πραγματοποιήθηκε από ιρακινή πολιτοφυλακή σιιτών με δεσμούς με την Τεχεράνη.

 

Προ ημερών, ρουκέτα έπληξε την περιοχή Φαντλάν, στο βόρειο Ιράκ, κοντά στην αεροπορική βάση Μπαλάντ, όπου βρίσκονται ανεπτυγμένοι Αμερικανοί στρατιώτες. Η προέλευση εκείνης της ρουκέτας δεν έχει αποσαφηνιστεί. Δεν υπήρξαν θύματα.

 

Η δολοφονία με εντολή Τραμπμ του Κασέμ Σουλεϊμανί, του πανίσχυρου υποστράτηγου από το Ιράν, απειλεί να προκαλέσει ανάφλεξη στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Ήδη, τη ζωή τους έχουν χάσει 186 άνθρωποι, θύματα της ακούσιας κατάρριψης αεροσκάφους των ουκρανικών αερογραμμών πάνω από την Τεχεράνη, τη στιγμή που σε εξέλιξη βρίσκεται ένας κλιμακούμενος «πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν.