Έρευνα: Πιο νάρκισσοι και υπερευαίσθητοι οι boomers σε σχέση με τους millennials

Έρευνα: Πιο νάρκισσοι και υπερευαίσθητοι οι boomers σε σχέση με τους millennials Facebook Twitter
Oι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι boomers ήταν πιο ευαίσθητοι σε σχέση με τους millennials και παράλληλα πιο ισχυρογνώμονες.
0

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 10 Δεκεμβρίου στο επιστημονικό περιοδικό «Psychology and Aging», οι millennials είναι λιγότεροι ευαίσθητοι σε σύγκριση με τους boomers, δηλαδή αυτούς που έχουν γεννηθεί περίπου από το 1946 – 1964.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη έρευνα είναι η μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί ποτέ με θέμα τον ναρκισσισμό, καθώς συμμετείχαν περίπου 750 άτομα, από 13 έως και 77 ετών. Ως νάρκισσος μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του πιο σημαντικό συγκριτικά με τους υπόλοιπους, πιστεύει πως έχει συνέχεια δίκιο, είναι αλαζόνας και αρνείται να αναγνωρίσει τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων. 

«Υπάρχει ένα αφήγημα στην κουλτούρα μας ότι οι γενιές γίνονται ολοένα και περισσότερο ναρκισσιστικές, χωρίς όμως κανείς να έχει ουσιαστικά μελετήσει τις διάφορες γενιές και τον παράγοντα της ηλικίας που τις διαχωρίζει», αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας, William Chopik.

Ο Chopik, σε συνεργασία με μια ομάδα ερευνητών, ανέλυσε τις συνεντεύξεις των ερωτώμενων με βάση μια κλίμακα από το 1 έως το 5. Με 5 βαθμολογήθηκαν τα πιο ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά των ατόμων, όπως για παράδειγμα η αυταρχικότητα και η ξεροκεφαλιά. 

Ύστερα από την ανάλυση των δεδομένων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι boomers ήταν πιο ευαίσθητοι σε σχέση με τους millennials και παράλληλα πιο ισχυρογνώμονες, δεδομένου ότι αισθάνονται την ανάγκη να επιβάλλουν την άποψή τους. 

«Ένα ακόμη πράγμα που χαρακτηρίζει τους νάρκισσους είναι πως δε δέχονται την κριτική», προσθέτει ο Chopik. «Όμως, όταν τα φέρνει έτσι η ζωή και είσαι αναγκασμένος να δεχτείς τις γνώμες των άλλων, τότε είναι που χρειάζεται να προσαρμοστείς και να καταλάβεις ότι μάλλον δεν είσαι τόσο υπέροχος, όσο νόμιζες», καταλήγει ο ίδιος. 

 

Με πληροφορίες από Mashable

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Διεθνή / Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Οι οικογενειακές ρήξεις είναι πιο συχνές απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και συνήθως προκαλούνται από κακοποίηση, νέους συντρόφους και διαφορετικές πεποιθήσεις
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM