Η αντίδραση της Λιβύης στην απέλαση του πρέσβη: «Θα ανταποδίδαμε αν η Ελλάδα είχε διπλωματική αντιπροσωπεία»

Η αντίδραση της Λιβύης στην απέλαση του πρέσβη: «Θα ανταποδίδαμε αν η Ελλάδα είχε διπλωματική αντιπροσωπεία» Facebook Twitter
O πρέσβης της Λιβύης στην Ελλάδα Mohamed Younis Menfi εισέρχεται στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα για να του κοινοποιηθεί η απέλασή του
4

Έντονα αντέδρασε η Λιβύη στην απέλαση του πρέσβη της διαμηνύοντας πως «αν η Ελλάδα είχε διπλωματική αντιπροσωπεία θα είχαμε ανταποδώσει την κίνηση».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ Σιγιάλα δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρεσβευτή είναι απαράδεκτη.

«Η κίνηση είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Σιγιάλα στο πρακτορείο Reuters. «Η Ελλάδα δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λιβύη, αλλά η Λιβύη θα είχε ανταποδώσει την κίνηση αν είχε, είπε.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καταδίκασε την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει τον Λίβυο πρέσβη της Αθήνας «persona non grata».

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, σημείωσε ότι η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και επισήμανε πως ελήφθη αφού «η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει».

Υπενθυμίζεται ότι στον Λίβυο πρέσβη είχε δοθεί προθεσμία έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για να παραδώσει στο υπουργείο το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Μιλάει και η Λιβύη, που οι πολιτισμένοι της κάτοικοι έσυραν νεκρούς κάτι αμερικανούς από την πρεσβεία τους και τον Καντάφι που μια χαρά τον ανέχονταν τόσες δεκαετίες, λες και ζουν στην εποχή του χαλκού.
Δυστυχώς η πυγμή της κυβέρνησης εξαντλείται σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Απελάθηκε ο πρέσβης μια διαλυμένη χώρας, φοβερή επιτυχία. Κι εγώ που νόμιζα ότι η Τουρκία είναι το πρόβλημα.... Όταν σε λίγο θα ξεκινήσουν οι κουβέντες για συνδιαχείριση στο Αιγαίο, μην εκπλαγούμε.