Μια βουλευτής στο Μπαγκλαντές πήρε αποβολή από το πανεπιστήμιο επειδή προσέλαβε τουλάχιστον οκτώ σωσίες της για να δίνουν εξετάσεις στην θέση της.

 

Η Ταμάνα Νουσράτ, από το κυβερνών κόμμα Awami League, κατηγορείται πως πλήρωσε γυναίκες που της έμοιαζαν για να προσποιούνται πως είναι εκείνη σε τουλάχιστον 13 τεστ.

 

Μια από τις γυναίκες που προσέλαβε για να δίνουν εξετάσεις στην θέση της.
Μια από τις γυναίκες που προσέλαβε για να δίνουν εξετάσεις στην θέση της.

 

Η Νουσράτ που εξελέγη στην βουλή πέρυσι, σπούδαζε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Μπαγκλαντές για να πάρει πτυχίο πάνω στις Τέχνες.

 

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως όταν το ιδιωτικό κανάλι Nagorik TV μπήκε μέσα σε μια αίθουσα εξετάσεων και μίλησε με μια από τις γυναίκες που παρίσταναν την Νουσράτ, σε ένα βίντεο που έχει γίνει viral.

 

 

 

«Της δώσαμε αποβολή επειδή διέπραξε έγκλημα. Το έγκλημα είναι έγκλημα», είπε ο επικεφαλής του πανεπιστημίου. «Ακυρώσαμε την εγγραφή της και δεν μπορέσει ποτέ ξανά να γίνει δεκτή σε αυτό το πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο ίδιος. 

 

Ανώτερος υπάλληλος του εκπαιδευτικού ιδρύματος εξήγησε πως «τις φοιτήτριες-σωσίες προστάτευαν οι σωματοφύλακες της Νουσράτ όταν κάθονταν για να δώσουν εξετάσεις. Όλοι το ήξεραν αλλά κανείς δεν τολμούσε να πει λέξη επειδή προέρχεται από οικογένεια με μεγάλη επιρροή».  

 

Με πληροφορίες από Guardian