Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι επιθυμεί πρόωρες εκλογές μετά την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσει για την έναρξη των συνομιλιών ένταξης με τη χώρα του.

 

«Προτείνω την ταχεία διεξαγωγή εκλογών με τις οποίες, εσείς, οι πολίτες, θα αποφασίσετε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε», δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

 

Την πληροφορία μετέδωσαν το Γερμανικό και το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων με έκτακτο.

 

 

 

 

 

«Δεν θα τους επιτρέψω να ακυρώσουν τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει, να χάσουμε την ελευθερία που έχουμε φέρει μαζί στη χώρα και να παίξουμε με τις ευρωπαϊκές αλλαγές που έχει βιώσει η κοινωνία μας», φέρεται να δήλωσε ο Ζάεφ.

 

«Ευχαριστώ τη συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων ηγετών που αγωνίστηκαν για να λάβουν μια θετική απόφαση για εμάς. Εκτιμούμε την υποστήριξη και γνωρίζουμε ότι μπορούμε να υπολογίζουμε σε αυτά στο μέλλον. Είμαστε θύματα ενός ιστορικού σφάλματος της ΕΕ και αυτό είναι πηγή αγανάκτησης για όλους μας» έγραψε νωρίτερα στο Twitter ο Σκοπιανός πρωθυπουργός

 

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο Ζόραν Ζάεφ πρόκειται να ενημερώσει την Κυριακή τον Πρόεδρο της χώρας, Στεβ Πενταρόβσκι.

 

Η φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα sdk, μετέδωσε την Παρασκευή ότι ο Ζόραν Ζάεφ εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της παραίτησης, ενώ πιθανές θεωρούνται και οι παραιτήσεις και άλλων μελών της κυβέρνησης.

 

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας είχε πει τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Οκτώβριο, ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.