Β. Μακεδονία: Ο Ζάεφ εξετάζει την παραίτηση μετά το «όχι» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Β. Μακεδονία: Ο Ζάεφ εξετάζει την παραίτηση μετά το «όχι» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Facebook Twitter
2

Σε πολιτικό αναβρασμό βρίσκεται η Βόρεια Μακεδονία, μετά το μπλόκο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με το  ΜΙΑ, το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας, σε εξέλιξη βρίσκονται πυρετώδεις κυβερνητικές διαβουλεύσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, ενώ ο πρόεδρος Πενταρόφσκι κάλεσε έκτακτο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για αυτή την Κυριακή. Η φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα sdk, μετέδωσε ότι ο Ζόραν Ζάεφ εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της παραίτησης, ενώ πιθανές θεωρούνται και οι παραιτήσεις και άλλων μελών της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας είχε πει τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Οκτώβριο, ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Το λιγότερο που χρωστάει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή είναι να είναι ειλικρινής μαζί μας. Εάν δεν υπάρχει πλέον σύμπνοια σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον των δυτικών Βαλκανίων, εάν η υπόσχεση που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2003 δεν ισχύει, οι πολίτες αξίζουν να το μάθουν», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Την άρνηση της ΕΕ να ανοίξει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Τίρανα και Σκόπια επέκριναν με δηλώσεις τους νωρίτερα σήμερα τόσο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που έκανε λόγο για «ιστορικό λάθος», όσο και ο Ντόναλντ Τουσκ, που κάλεσε τις δύο χώρες να μην εγκαταλείψουν τις προσπάθειες.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν παραιτηθεί ο Ζαεφ, θα δείξει ότι είναι πιο σοβαρός από κάποιους άλλους...Αυτό δεν σημαίνει ότι για τα μεγέθη της χώρας του, δεν ήταν πολιτικά σημαντική η Συμφωνία των Πρεσπών.Κυρίως για τις προοπτικές που "ανοίγονταν" και που δεν ήρθαν τελικά. Εμείς ας φροντίσουμε να εξαλειφθούν από την πλευρά των Σκοπίων, κάποιες πράξεις ή παραλείψεις τους, περιέργως μη συμβατές με την Συμφωνία.
Μα καλά ,δεν μας έλεγαν ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει το έναυσμα για την είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε.;;;;;;;;Μας έπιασαν κότσο ή είναι η ιδέα μου;;;;