Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στην Γκρέτα Τούνμμπεργκ, σχολιάζοντας πως δεν ενθουσιάστηκε καθόλου με την ομιλία της στα Ηνωμένα Έθνη.

 

Η 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα κατάφερε να αναστατώσει με τον πύρινο λόγο της την σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες στη Νέα Υόρκη, όταν απευθυνόμενη στους παγκόσμιους ηγέτες, τους οποίους κατηγόρησε για αποτυχία στην διάσωση του πλανήτη, είπε: «Πώς τολμάτε;». 

 

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας ως επικεφαλής ενός φόρουμ για την ενέργεια στη Μόσχα, είπε σχετικά: «Μπορεί να σας απογοητεύσω αλλά δεν μοιράζομαι τον κοινό ενθουσιασμό για την ομιλία της Γκρέτα Τούνμμπεργκ. Κανείς δεν έχει εξηγήσει στην Γκρέτα πως ο σύγχρονος κόσμος είναι περίπλοκος και διαφορετικός και πως οι άνθρωποι στην Αφρική και τις ασιατικές χώρες θέλουν να ζουν στο ίδιο επίπεδο πλούτου με εκείνους στη Σουηδία».

 

 

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν είναι ο μοναδικός που εκφράζει δυσαρέσκεια για το πρόσωπο της 16χρονης, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να φτάνει σε σημείο μέχρι και να την χλευάσει, όπως έκανε και ο Μαξίμ Μπερνιέ, μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά, ο οποίος την αποκάλεσε «κινδυνολόγο και πνευματικά ανισόρροπη».

 

Ο Πούτιν είπε πως οι νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με περιβαλλοντικά θέματα πρέπει να έχουν στήριξη, προσθέτοντας: «Αλλά όταν κάποιος χρησιμοποιεί παιδιά και εφήβους για προσωπικούς σκοπούς, τότε αυτό πρέπει να το καταδικάζουμε. Είμαι σίγουρος πως η Γκρέτα είναι ένα ευγενικό και πολύ ειλικρινές κορίτσι. Αλλά οι ενήλικες πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μην φέρνουν εφήβους και παιδιά σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις».

 

Με πληροφορίες από Reuters