Η Χίλαρι Κλίντον δηλώνει ότι οι διαχυτικές τάσεις του Τζο Μπάιντεν που πολλές φορές έχει συλληφθεί από το φακό να φιλά, να κάνει μασάζ και γενικώς να φαίνεται ότι απλώνει εύκολα δημοσίως χέρι σε γυναίκες, είναι απλά μια «λίγο ενοχλητική συνήθεια» και καλό θα είναι «να το ξεπεράσει» ο κόσμος.

 

Στη συνέντευξή της στο αμερικανικό People, η πρώην υποψήφια Πρόεδρος ερωτήθηκε για τις κατά καιρούς έντονα «διαχυτικές» τάσεις του πρώην Αντιπροέδρου νυν υποψηφίου (και επικρατέστερου μάλλον μέχρι στιγμής) για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει συλληφθεί από το φακό να φιλά, να κάνει μασάζ και γενικώς να φαίνεται ότι απλώνει εύκολα δημοσίως χέρι σε γυναίκες.

 

«Κάτι έχω ακούσει σχετικά», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον σχετικά με τα «ανάρμοστα αγγίγματα» του Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας αυτή τη συμπεριφορά ως «μια λίγο ενοχλητική συνήθεια» και καλώντας το κοινό να το «ξεπεράσει το θέμα» διότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά ζητήματα:

 

«Αν απομονώσει κανείς οποιονδήποτε σηκώσει το κεφάλι του πάνω από το παραπέτο και δηλώσει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος, κάτι θα του βρει... κάποια εκνευριστική συνήθεια ή κάποιου τύπου συμπεριφορά που θα αναλυθεί μέχρις εσχάτων μέχρι να προκύψουν ανάρμοστα ή αμφιλεγόμενα στοιχεία... Μπορούμε να το κάνουμε με οποιονδήποτε. Θέλω να πω, πρόκειται για σπορ με πολλούς θεατές. Όμως ο πραγματικός, ο τωρινός και ξεκάθαρος κίνδυνος για τη χώρα είναι αυτός ο άνθρωπος που βρίσκεται σήμερα στο Οβάλ Γραφείο... Οπότε, [αυτό με τον Μπάιντεν] ξεπεράστε το!».