Ο Ομπάμα στηρίζει τον αγώνα της Γκρέτα Τούνμπεργκ - Η συνάντησή τους και το μήνυμα που έστειλε

Ο Ομπάμα στηρίζει τον αγώνα της Γκρέτα Τούνμπεργκ - Η συνάντησή τους και το μήνυμα που έστειλε Facebook Twitter
2

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε στην Ουάσινγκτον την Γκρέτα Τούνμπεργκ και επαίνεσε την νεαρή ακτιβίστρια που έχει γίνει το σύμβολο του αγώνα για το περιβάλλον αποκαλώντας την «μία από τους μεγαλύτερους υπερασπιστές του πλανήτη μας».

Το ίδρυμα Ομπάμα ανήρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο της συνάντησης του πρώην προέδρου με την 16χρονη Σουηδέζα Γκρέτα. «Κανείς δεν είναι πολύ μικρός για να έχει έναν αντίκτυπο και να αλλάξει τον κόσμο, οπότε κάνε ό,τι μπορείς», είπε η Γκρέτα φορώντας ένα σκούρο μπλε φούτερ. «Εσύ και εγώ, είμαστε ομάδα», απάντησε ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος στην νεαρή ακτιβίστρια προτού οι δυο τους ακουμπήσουν τις γροθιές τους.

«Έχοντας επίγνωση ότι η γενιά της θα πληγεί περισσότερο από την κλιματική αλλαγή, δεν φοβάται να ζητήσει συγκεκριμένη δράση», δήλωσε ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου.

O Ομπάμα είπε μάλιστα πως η 16χρονη αντιπροσωπεύει τους λόγους που ο ίδιος και η Μισέλ ίδρυσαν το Obama Foundation καθώς πιστεύουν πως το μέλλον ανήκει και χτίζεται από τους νέους

Νωρίτερα χθες η νεαρή ακτιβίστρια μίλησε στην αμερικανική Γερουσία, ζητώντας από τους Αμερικανούς βουλευτές δράσεις και όχι επαίνους.

Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν αυτή την Παρασκευή σε όλον τον κόσμο, πριν τη διεξαγωγή μιας συνόδου για το κλίμα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και ξανά την επόμενη Παρασκευή στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Διεθνή
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ