Απεργία την Πρωτομαγιά

Γαλλία: Ακτιβιστές δικάζονται επειδή έκλεψαν πορτρέτα του Μακρόν

Γαλλία: Ακτιβιστές δικάζονται επειδή έκλεψαν πορτρέτα του Μακρόν Facebook Twitter
1

Οκτώ ακτιβιστές για το κλίμα δικάζονται σήμερα στο Παρίσι επειδή έκλεψαν πορτρέτα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε δημόσια κτίρια, στο πλαίσιο μίας εκδήλωσης διαμαρτυρίας. 

Οι ακτιβιστές έχουν ηλικία από 23 έως 35 ετών και κατηγορούνται για κλοπή. Τα συγκεκριμένα περιστατικά συνέβησαν τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι συγκεκριμένες πράξεις δημόσιας ανυπακοής ήταν κομμάτι του κινήματος, «Κατεβάστε τον Μακρόν» που σκοπό είχε να καταδείξει την αδράνεια της γαλλικής κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Η ομάδα πίσω από τις διαμαρτυρίες, η COP21, η οποία δεν προχωρά πάντως σε βίαιες εκδηλώσεις, ισχυρίζεται πως συνολικά έχει κλέψει 128 πορτρέτα σε όλη τη Γαλλία με 57 ανθρώπους να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «ομαδική κλοπή», μια πράξη που επιφέρει μάξιμουμ 5 χρόνια ποινής φυλάκισης. 

Εκατοντάδες διαδηλωτές κρατούσαν τα συγκεκριμένα πορτρέτα σε μία διαδήλωση που έγινε στο Μπιαρίτζ στα τέλη Αυγούστου, όπου ο Μακρόν ήταν ο οικοδεσπότης του G7.

«Αλληλεγγύη με τους ανθρώπους που κατέβασαν τα πορτρέτα του προεδρικού μονάρχη μας», έγραψε χθες στο Twitter o αριστερός πολιτικός Ζαν Λικ Μελανσόν. 

Η Σεσίλ Ντιφλό, εκ μέρους της καμπάνιας της οργάνωσης Oxfam στη Γαλλία,  υπερασπίστηκε επίσης τους ακτιβιστές, λέγοντας πως πρόκειται για «συμβολική δράση και όχι για ομαδική κλοπή»

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια