Πούτιν και Νετανιάχου θα συναντηθούν στο Σότσι

Πούτιν και Νετανιάχου θα συναντηθούν στο Σότσι Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί  την Πέμπτη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου στο Σότσι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ζητήματα περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας ενώ θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Την Τρίτη το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Νετανιάχου σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Σότσι διάρκειας μιας ημέρας στις 12 Σεπτεμβρίου. Στις 8 Σεπτεμβρίου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει στο υπουργικό συμβούλιο ότι ενδέχεται εντός της εβδομάδας να επισκεφθεί την Ρωσία για να συναντήσει τον πρόεδρο Πούτιν και να συζητήσει μαζί του το ζήτημα «της συνέχισης του συντονισμού μεταξύ των στρατιωτικών» στο θέμα της Συρίας.

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ είχε ανακοινώσει ότι η επίσκεψη του Νετανιάχου στην Ρωσία μπορεί να πραγματοποιηθεί «σε πολύ σύντομο διάστημα» και να γίνει πιθανότατα στο Σότσι. Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ρωσία Γκάρι Κοέν δήλωσε ότι οι Πούτιν και Νετανιάχου ενδέχεται να συζητήσουν στο Σότσι το ζήτημα της διοργάνωσης μια τριμερούς συνάντησης Ρωσίας, ΗΠΑ και Ισραήλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ