Βρετανία: Μια διάβαση πεζών στα χρώματα του ουράνιου τόξου προς τιμήν των ΛΟΑΤΚΙ+

Βρετανία: Μια διάβαση πεζών στα χρώματα του ουράνιου τόξου προς τιμήν των ΛΟΑΤΚΙ+ Facebook Twitter
Φωτογραφία από το αρχείου του δημοτικού συμβουλίου του Λάμπεθ
1

Οι διαβάσεις πεζών σε όλον τον κόσμο είναι συνήθως ασπρόμαυρες για πρακτικούς κυρίως λόγους, αλλά στο Λάμπεθ του Λονδίνου δημιουργήθηκε η πρώτη, μόνιμη διάβαση πεζών στα χρώματα της σημαίας της ελευθέριας των ΛΟΑΤΚΙ+.

Οι υπεύθυνοι του δημοτικού συμβουλίου σχολίασαν ότι με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και τον αγώνα για ορατότητα. Τα χρώματα είναι ίδια με αυτά που ανεμίζουν στις σημαίες του Pride. «Αυτή η διάβαση είναι ένα σύμβολο της περηφάνιας που νιώθουμε για την αναπτυσσόμενη κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και θα φωτίζει το Χερν Χιλ με το μήνυμά της για συμμετοχικότητα», δήλωσε για το εγχείρημα ο δήμαρχος του Λάμπεθ, Ιμπραήμ Ντόγκους. 

«Είναι απλά ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε όλους εκείνους που υπόκεινται σε διακρίσεις στον Δήμο μας και αλλού». 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται πολύχρωμες διαβάσεις στα χρώματα του Pride σε κάποια μεγάλη πόλη. Τον Ιούνιο, τρεις διαβάσεις είχαν βαφτεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου στο Γκρίνουιτς, σε ένδειξη υποστήριξης για το Pride στο Λονδίνο. Παρόμοιες διαβάσεις έχουν στο παρελθόν βαφτεί στα χρώματα της σημαίας της ελευθερίας σε Νέα Υόρκη και Τορόντο. 

Βρετανία: Μια διάβαση πεζών στα χρώματα του ουράνιου τόξου προς τιμήν των ΛΟΑΤΚΙ+ Facebook Twitter
Φωτογραφία από το αρχείο του Δήμου Γκρίνουιτς

Με πληροφορίες από BBC και Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια