Ισπανία: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Καταλονία - Στάχτη 40.000 στρέμματα με ελιές και αμπέλια

Ισπανία: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Καταλονία - Στάχτη 40.000 στρέμματα με ελιές και αμπέλια Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην Καταλονία, η οποία πλήττεται από επίμονο κύμα καύσωνα μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη, παρά τις ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα κοντά στο χωριό Τόρε ντελ Εσπανιόλ και, μέχρι σήμερα το πρωί, είχε κατακαύσει 40.000 στρέμματα εκτάσεων με ελιές και αμπέλια, σύμφωνα με τον τοπικό υπουργό Εσωτερικών Μικέλ Μπουχ. «Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πυργαγιά σε φάση ελέγχου ή κατάσβεσης, αντίθετα βρισκόμαστε σε φάση επέκτασης», εξήγησε. Δύναμη 350 πυροσβεστών και επτά μονάδες εναερίων μέσων συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης αυτής της πυρκαγιάς που χαρακτηρίσθηκε «ακραίας επικινδυνότητας» και θα μπορούσε να καταστρέψει 200.0000 στρέμματα στην εύφορη αυτή περιοχή.

Η επέκταση της πυρκαγιάς επιταχύνεται από τους δυνατούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην κοιλάδα του Εβρε, μίας από τις περιοχές της Ισπανίας όπου καταγράφονται συχνά οι υψηλότερες θερμοκρασίες. Η πυρκαγιά είναι πιθανόν να ξεκίνησε από σωρό κοπριάς σε αγρόκτημα, όπου λόγω της υψηλής θερμοκρασίας προκλήθηκε έκρηξη και σπινθήρες, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περί τα τριάντα άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Ακραίες θερμοκρασίες επικρατούν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπη, όπου καταγράφονται ρεκόρ Ιουνίου. Το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου αύριο και μεθαύριο στην Ισπανία και την Γαλλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ