Ενώπιον Δικαστηρίου οδηγείται την Τρίτη ο 35χρονος serial killer της Κύπρου, Νίκος Μεταξάς.


Έπειτα από σύσκεψη του ΤΑΕ Λευκωσίας με τη Νομική Υπηρεσία αποφασίστηκε ότι με τη λήξη του διατάγματος προσωποκράτησης να καταχωρηθεί η υπόθεση στο Κακουργιοδικείο. Ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί  ακόμα αν θα καταχωρηθεί υπόθεση για τον βιασμό της 19χρονης από τις Φιλιππίνες, τον οποίο αρνείται ο 35χρονος ίλαρχος.

 

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο σορών στην Κόκκινη Λίμνη και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο της Κύπρου.

 

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν νέες έρευνες στην Κόκκινη λίμνη. Η πρώτη κατάδυση πραγματοποιήθηκε νοτιοανατολικά της λίμνης στα 16 και 10 μέτρα ενώ η δεύτερη προσπάθεια στα ανοίγματα νότια της λίμνης.Ο δύτης επιχείρησε και τρίτη φορά στο κέντρο τη λίμνης όπου επικεντρώθηκαν σήμερα οι έρευνες. Η κατάδυση, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα.

 

Παράλληλα με την βοήθεια του Τμήματος Χωρομετρίας άρχισε και η σηματοδότηση συγκεκριμένων στόχων, με βάση τα όσα κατέγραψε το σόναρ, στη λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο για να μπορέσουν να επιχειρήσουν οι δύτες.

 

Ήδη εκπονήθηκε νέο σχέδιο δράσης των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη και έπειτα από θετική ανταπόκριση αιτήματος της Πυροσβεστικής αναμένεται να έρθουν στην Κύπρο δύτες από το εξωτερικό για να ενισχύσουν τις προσπάθειες.

 

Με πληροφορίες από Αlphanews /  Sigmalive

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr