Σρι Λάνκα: Νέες εκρήξεις, ανταλλαγή πυρών και συλλήψεις

Σρι Λάνκα: Νέες εκρήξεις, ανταλλαγή πυρών και συλλήψεις Facebook Twitter
EPA
0

Με νέες εκρήξεις, ανταλλαγή πυρών και συλλήψεις συνεχίζεται η ένταση στη Σρι Λάνκα, έξι μέρες μετά το μπαράζ επιθέσεων.

Οι αστυνομικές αρχές στην Σρι Λάνκα συνέλαβαν επτά ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης σε ένα σπίτι στην πόλη Καλμουνάι.

Όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο του στρατού οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής.

Την ίδια ώρα, σημειώθηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών στην παραλιακή κωμόπολη Σαμαντουράι, στα νότια της Καλμουνάι.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι αστυνομικοί πήγαν να ερευνήσουν και δέχτηκαν καταιγισμό πυρών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Στον χώρο όπου ερευνούσαν οι αστυνομικοί βρέθηκαν γιλέκα παγιδευμένα με εκρηκτικά, πυροκροτητές, μεταλλικές μπίλιες και εκρηκτικές ύλες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να σημειωθούν και νέες επιθέσεις, κυρίως εναντίον χώρων λατρείας.

Οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές στην κοινότητα Κολόμπο και ο αρχιεπίσκοπος Μάλκολμ Ραντζίτ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυριακάτικη λειτουργία δεν θα τελεστεί, μέχρι νεωτέρας.

Πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές σχεδίαζαν να πλήξουν και τεμένη σουφιστών, τους οποίους θεωρούν αιρετικούς.

Σε πολλά τζαμιά, αλλά όχι σε όλα, η σημερινή προσευχή ματαιώθηκε.

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε ζήτησε συγγνώμη σήμερα από τους πολίτες, εκ μέρους της κυβέρνησής του, επειδή οι αρχές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τις πολύνεκρες επιθέσεις.

«Δεσμευόμαστε να ξαναχτίσουμε τις εκκλησίες μας, να αναζωογονήσουμε την οικονομία και να λάβουμε όλα τα μέτρα για να αποτρέψουμε την τρομοκρατία, με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός, αφού νωρίτερα ο πρόεδρος Μαϊθραπάλα Σιρισένα κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση επειδή δεν σταμάτησε τους τρομοκράτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/DPA/Reuters/Xinhua/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM