Η Αστυνομία της Κύπρου εκτιμά ότι βαίνει προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης του serial killer, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. 

 

«Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δείχνει πως πάμε για διαλεύκανση της υπόθεσης», ανέφερε ο Ανδρέας Αγγελίδης, εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας. 

 

Ο κ. Αγγελίδης είπε πως η ανακριτική ομάδα μελετά το υλικό ενώ ο ύποπτος για τον φόνο των γυναικών θα οδηγηθεί αύριο στο δικαστήριο. 

 

«Πολύ σύντομα η ανακριτική ομάδα θα ενισχυθεί με εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας.

 

Παράλληλα, ο κ. Αγγελίδης επανέλαβε πως Αρχηγός της Αστυνομίας «διόρισε πειθαρχική ομάδα για να διερευνήσει εάν υπάρχουν κενά και λάθη».

 

«Σίγουρα αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ανδρέα Αγγελίδη

 

Ενώπιον μιας σοβαρής υπόθεσης η Αστυνομία. Πρώτο μέλημα η εξιχνίαση της υπόθεσης. Η ερευνητική ομάδα εργάζεται άοκνα και μεθοδικά. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δείχνουν πως πάμε για διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

Εκείνο το οποίο έχει σημασία στη διερεύνηση είναι η μεθοδικότητα των ανακριτών ως προς την ανάκριση και διερεύνηση των υποθέσεων.

 

Επίσης η ανακριτική ομάδα η οποία διερευνά αυτή την υπόθεση μελετά το ανακριτικό έργο και το ανακριτικό υλικό έτσι ώστε να παρουσιαστεί ο ύποπτος αύριο στο δικαστήριο.

 

Όσον αφορά τις εξετάσεις το καθετί διερευνάται πολύ μεθοδικά. Πολύ σύντομα η ανακριτική ομάδα θα ενισχυθεί με εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Όπως ήδη γνωρίζεται ο Αρχηγός διόρισε πειθαρχική ομάδα για να διερευνήσει εάν υπάρχουν κενά και λάθη. Σίγουρα αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.

 

Για το διάταγμα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και άρσης λογαριασμών.

 

Επαναλαμβάνω πως σε ότι αφορά τα τηλεφωνικά δεδομένα δεν επιτρέπεται με βάση το νόμο στην αστυνομία στις εξαφανίσεις προσώπων.

 

Επίσης θέλω να επισημάνω πως από το 2007 η Αστυνομία ζήτησε να συμπεριληφθούν απαγωγές και εξαφανίσεις στον νόμο όμως δεν εισακούστηκε.

 

 

Το Υπουργείο το 2008 επανήλθε και πρόσθεσε νόμο τις εισηγήσεις της Αστυνομίας.

 

 

Την τροποποίηση συνυπέγραψε ο τότε Γ.Ε. Πέτρος Κληρίδης.

 

Αν η Αστυνομία είχε στα χέρια της τα νομικά εργαλεία το έργο της θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό.

 

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όταν η Αστυνομία είχε στα χέρια της αυτά τα στοιχεία έφτασε στην εξιχνίαση των εγκλημάτων.

 

Καλούμε επίσης όλους εσάς τους λειτουργούς των ΜΜΕ, να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στην κάλυψη του θέματος.

 

Καλούμε όλους να δείξουν υπομονή μέχρι την πλήρη εξιχνίαση και διαβεβαιώνουμε πως θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Με πληροφορίες από dialogos.com.cy