Η 61χρονη που γέννησε το εγγόνι της - Έγινε παρένθετη μητέρα για τον γκέι γιο της

Η 61χρονη που γέννησε το εγγόνι της - Έγινε παρένθετη μητέρα για τον γκέι γιο της Facebook Twitter
5

Μια 61χρονη γυναίκα από την Νεμπράσκα έφερε στον κόσμο το εγγόνι της, λειτουργώντας ως παρένθετη μητέρα για τον γιο της και τον σύζυγό του. 

Η Cecile Eledge κυοφόρησε το παιδί του γιου της Matthew Eledge και του συζύγου του, Elliot Dougherty, φέρνοντας την περασμένη εβδομάδα στον κόσμο την μικρή Uma Louise. 

Το αξιοσημείωτο είναι πως προσφέρθηκε μόνη της να γίνει παρένθετη μητέρα για τον γιο της και τον σύντροφό του, όταν της είπαν για πρώτη φορά πως θέλουν να κάνουν οικογένεια. «Φυσικά όλοι έβαλαν τα γέλια», είπε η ίδια. 

Η Cecile, που ήταν τότε 59 ετών, είπε πως η πρότασή της αρχικά εκλήφθηκε ως αστείο στην οικογένεια, που την θεώρηση μη ρεαλιστική λύση. «Ήταν τόσο συναισθηματικό εκ μέρους της. Είναι τόσο ανιδιοτελής γυναίκα», σχολίασε ο Elliot. 

Η 61χρονη που γέννησε το εγγόνι της - Έγινε παρένθετη μητέρα για τον γκέι γιο της Facebook Twitter
Η 61χρονη που γέννησε το εγγόνι της - Έγινε παρένθετη μητέρα για τον γκέι γιο της Facebook Twitter

Όταν το ζευγάρι άρχισε να εξετάζει εναλλακτικές για να γίνουν γονείς, ένας γιατρός τούς είπε πως η συγκεκριμένη είναι βιώσιμη επιλογή. Η Cecile Eledge πέρασε από συνέντευξη και μια σειρά εξετάσεων που έδωσαν τελικά το πράσινο φως να γίνει παρένθετη μητέρα. 

Ο γιος της παρείχε το σπερματοζωάριο και το ωάριο δώρισε η αδερφή του συζύγου του. Ο Elliot, που εργάζεται ως κομμωτής, είπε ενώ τα στρέιτ ζευγάρια εξετάζουν την εξωσωματική γονιμοποίηση ως ύστατη επιλογή, για αυτούς ήταν «η μοναδική ελπίδα» για βιολογικό τους παιδί. 

«Ανέκαθεν γνωρίζαμε πως έπρεπε να είμαστε μοναδικοί και να σκεφτόμαστε αντισυμβατικά σε αυτό», πρόσθεσε ο Matthew, που είναι δάσκαλος. 

Η 61χρονη που γέννησε το εγγόνι της - Έγινε παρένθετη μητέρα για τον γκέι γιο της Facebook Twitter
Η 61χρονη που γέννησε το εγγόνι της - Έγινε παρένθετη μητέρα για τον γκέι γιο της Facebook Twitter

Η εγκυμοσύνη της Cecile ήταν σε γενικές γραμμές καλή με ελαφρώς πιο έντονα συμπτώματα συγκριτικά με τις προηγούμενες, καθώς η ίδια έχει τρία παιδιά. Οι αντιδράσεις στην απόφασή της υπήρξαν κυρίως θετικές, αν και πολλοί σοκαρίστηκαν, όπως τα άλλα δυο παιδιά της. «Όταν όλοι κατάλαβαν την πλήρη εικόνα, υπήρχε μόνο υποστήριξη», λέει. 

Η δυσκολία ήρθε στα έξοδα εγκυμοσύνης, τα οποία το ασφαλιστικό ταμείο της θα κάλυπτε μόνο αν κυοφορούσε δικό της παιδί, παρόλο που ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων θεωρείται νόμιμος από το 2015.

Η 61χρονη που γέννησε το εγγόνι της - Έγινε παρένθετη μητέρα για τον γκέι γιο της Facebook Twitter
Η 61χρονη που γέννησε το εγγόνι της - Έγινε παρένθετη μητέρα για τον γκέι γιο της Facebook Twitter

Ο Matthew Eledge είχε απασχολήσει ξανά τα μέσα ενημέρωσης πριν τέσσερα χρόνια όταν απολύθηκε από την δουλειά του στο Καθολικό Γυμνάσιο, που εργαζόταν τότε, αφού ενημέρωσε τους σχολικούς διευθυντές πως σκόπευε να παντρευτεί τον Elliot Dougherty. Η συμπεριφορά απέναντί του είχε εξοργίσει την κοινότητα LGBT, ενώ πολλοί γονείς και μαθητές έκαναν online petition ζητώντας τερματισμό των διακρίσεων απέναντί του. 

Παρόλο που γενικά σαν οικογένεια κρατούν χαμηλούς τόνους, η Cecile Eledge είπε πως επέλεξαν να μοιραστούν την ιστορία τους για να στείλουν το μήνυμα πως «πάντα υπάρχει ελπίδα εκεί έξω». Όσο για τα αρνητικά σχόλια, απάντησε: «Μαθαίνω να μην τα παίρνω όλα προσωπικά. Στην τελική, έχουμε συγγενείς, φίλους και μια τεράστια κοινότητα να μας στηρίζει». 

«Αυτό το μικρό κορίτσι περιβάλλεται από τόση στήριξη, θα μεγαλώσει σε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Και έτσι ακριβώς έπρεπε να γίνει», είπε για την νεογέννητη εγγονή της.

Με πληροφορίες από BBC 

Φωτογραφίες: ARIEL PANOWICZ/HTTP://ARIELFRIED.COM

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δημητρης Α. Δεν πρόκειται για στρειτ ή όχι , σε τουτη εδώ την περίπτωση ανακατευτηκαν πολλοί , ε , ένα τραμπάκουλο η μικρή θα το πάθει , στα 15 της στα 20 , στα 40 , η επιστ'ημη δεν εχει ακόμα καταλήξει πως θα αντιδράσουν αυτά τα παιδιά , μην ξεχνάτε οτι το αιώνιο ερώτημα 'ποιοι είναι οι γονείς μας "παραμένει ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ (ακόμα .Σε 100 χρόνια μπορεί να αλλάξει σιγά σιγά , και να φαίνεται τελείως φυσικό να εχεις 2 άνδρες για γονείς,βιολογικά να ανηκεις μονο στον ένα , να σε έχει κυοφορήσει η γιαγιά σου , και να έχεις και μάνα την θεία σου . άρα τα ξαδέλφια σου να είναι και αδέλφια σου... το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό ) Πίστέψτε με
Ζακυνθινέ είσαι της άποψης "δεν είναι έτοιμος ο κόσμος να το δεχτεί", άποψη η οποία απλά υποκρύπτει την επιθυμία σου ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αλλά όπως ξέρεις ζούμε μονάχα μια φορά και δεν θα είμαστε εδώ σε 100 χρόνια να το ζήσουμε αυτό. ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!!