Τραμπ: Όσοι ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος θα πεθάνουν

Τραμπ: Όσοι ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος θα πεθάνουν Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα την πτώση του «χαλιφάτου» του Ισλαμικού Κράτους, προειδοποιώντας τους νέους που σκέφτονται να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση πως, αν το πράξουν, θα πεθάνουν. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σε εγρήγορση απέναντι σε πιθανές επιθέσεις τις πιο επικίνδυνης τζιχαντιστικής οργάνωσης στον πλανήτη.

«Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω πως μαζί με τους εταίρους μας στον διεθνή συνασπισμό (...), μεταξύ αυτών τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν όλα τα εδάφη που ήλεγχε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, το 100% του "χαλιφάτου"», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Τραμπ. 

«Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση (...) έως τη στιγμή που η οργάνωση ηττηθεί, σε όποια περιοχή κι αν επιχειρεί (...) Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους και συμμάχους μας για συντρίψουμε ολοκληρωτικά τους εξτρεμιστές ισλαμιστές τρομοκράτες».

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος προειδοποίησε όλους όσοι σκοπεύουν να στρατολογηθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, ότι θα πεθάνουν. «Προς όλους τους νέους ανθρώπους στο Διαδίκτυο, που πιστεύουν στην προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, θα πεθάνετε εάν ενταχθείτε στις τάξεις του».

«Αντ' αυτού, σκεφτείτε πώς θα έχετε μια υπέροχη ζωή», πρόσθεσε. 


«Αν και περιστασιακά αυτοί οι δειλοί θα αναδυθούν εκ νέου, έχουν χάσει όλο το κύρος και την ισχύ τους. Είναι αποτυχημένοι και θα είναι πάντα αποτυχημένοι» σχολίασε, κλείνοντας, ο Τραμπ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM