Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στα Κίτρινα Γιλέκα - 19ο Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων

Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στα Κίτρινα Γιλέκα - 19ο Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων Facebook Twitter
0

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν σποραδικά στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας σήμερα, στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε το κίνημα των κίτρινων γιλέκων για 19ο Σαββατοκύριακο.

Η διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Γαλλίας διεξήχθη στο μεγαλύτερο μέρος της σε ειρηνικό κλίμα, αργά, ωστόσο, το απόγευμα, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών κοντά στη Λεωφόρο Strasbourg, πλησίον των σιδηροδρομικών σταθμών Gare du Nord και Gare de L'Est.

Κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν όπως και η πρόσοψη μιας τράπεζας.

Ταραχές επίσης σημειώθηκαν σε πόλεις όπως τη Λιλ στη βόρεια Γαλλία και την Τουλούζη και Μονπελιέ στη νότια Γαλλία. Επιπλέον, επεισόδια καταγράφηκαν στη Λα Ροσέλ (δυτικά) ή και τη Νίκαια (νοτιοανατολικά) όπου μια 70χρονη τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε κατά τη διάρκεια μιας εφόδου των αστυνομικών, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Για πρώτη φορά αυτό το Σάββατο, η κυβέρνηση κινητοποίησε τις στρατιωτικές μονάδες της «Επιχείρησης Sentinelle» για να στηρίξουν την αστυνομία, αφού καταστήματα στην περίφημη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ του Παρισιού λεηλατήθηκαν και υπέστησαν βανδαλισμούς, στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.

Σήμερα, στους διαδηλωτές απαγορευόταν να συγκεντρωθούν στο Σανζ Ελιζέ, ωστόσο τα «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν σε άλλα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM