ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Ερντογάν ζητά από τη Νέα Ζηλανδία να επαναφέρει τη θανατική ποινή

Ο Ερντογάν ζητά από τη Νέα Ζηλανδία να επαναφέρει τη θανατική ποινή Facebook Twitter
EPA
0

O Tαγίπ Ερντογάν ζήτησε από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας να επαναφέρει τη θανατική ποινή, ώστε να τιμωρηθεί με αυτόν τον τρόπο ο Μπρένταν Τάραντ, ο Αυστραλός δράστης της επίθεσης στα τεμένη. 

«Σκότωσες με αποτρόπαιο τρόπο 50 από τα αδέρφια μας. Θα πληρώσεις. Αν δεν το κάνει η Νέα Ζηλανδία θα το κάνουμε εμείς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε προεκλογική του συγκέντρωση στη βόρεια Τουρκία. 

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως ήταν λάθος της χώρας του που κατάργησε τη θανατική ποινή πριν 15 χρόνια και πως η Νέα Ζηλανδία πρέπει να προχωρήσει στις νομοθετικές αλλαγές ώστε ο Τάραντ να αντιμετωπίσει την πιθανότητα της εκτέλεσης. 

«Αν το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας δεν το κάνει θα συνεχίσω διαρκώς να τους το ζητώ. Πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις», τόνισε.  

Σε προεκλογικές συγκεντρώσεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Τούρκος πρόεδρος μετέδωσε αποσπάσματα από το σκηνικό των φόνων που ανέβασε ο δράστης στο Facebook. Επίσης, διάβασε αποσπάσματα από το «μανιφέστο» του Τάραντ. 

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Ουίνστον Πίτερες, του υπουργού Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, που είπε στον Τούρκο ομόλογο του πως η προβολή του βίντεο μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για όσους Νεοζηλανδούς βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ο Ερντογάν στις ομιλίες του πρόσθεσε πως ο δράστης απείλησε τη χώρα του και τον ίδιο και πως ήθελε να διώξει τους Τούρκους από το κομμάτι της ευρωπαϊκής Τουρκίας.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ