Αναβολή στο Brexit θα ζητήσει η Μέι

Αναβολή στο Brexit θα ζητήσει η Μέι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επιστολή στον Ντόναλντ Τουσκ για να ζητήσει αναβολή του Brexit θα στείλει η Τερέζα Μέι, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας  πρωθυπουργού. 

«Η πρωθυπουργός θα στείλει επιστολή στον Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πριν ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σχετικά με την αναβολή», είπε ο εκπρόσωπος ο οποίος όμως δεν διευκρίνισε το χρονικό διάστημα που θα ζητήσει στην παράταση η Μέι. «Θα πρέπει να περιμένετε να δημοσιευθεί η επιστολή», διευκρίνισε. 

Είχε προηγηθεί συζήτηση μεταξύ των βασικών υπουργών της κυβέρνησης Μέι αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Brexit.

Στη συζήτηση βασικό θέμα ήταν  οι πιθανές συνέπειες από την χθεσινή απόφαση του πρόεδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, που έκρινε ότι η Τερέζα Μέι δεν μπορεί να θέσει για τρίτη φορά σε ψηφοφορία τη συμφωνία της για το Brexit, εκτός και αν προχωρήσει σε θεμελιώδεις αλλαγές.

Σημειώνεται πως η προγραμματισμένη  ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. είναι η 29η Μαρτίου. 

Από την πλευρά των Βρυξελλών, η Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένει ταχεία ενημέρωση από την Βρετανία για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να προχωρήσει στην διαδικασία της εξόδου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς υπενθυμίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται την Πέμπτη για να συζητήσουν το Brexit.

«Βρισκόμαστε πλέον σε απόσταση 10 ημερών από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση...Εναπόκειται στην πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητας να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα και στην συνέχεια να μας ενημερώσουν σχετικώς και ταχέως», είπε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM