Ερντογάν: «Όσο πετάνε τα ελληνικά αεροπλάνα πάνω από το Αιγαίο θα πετάνε και τα δικά μας»

Ερντογάν: «Όσο πετάνε τα ελληνικά αεροπλάνα πάνω από το Αιγαίο θα πετάνε και τα δικά μας» Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να παραλάβει τους S-400 και να μην τους αναπτύξει «όπως έχει κάνει η Ελλάδα με τους S-300».

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η χώρα μας αν είναι απαραίτητο θα ενεργοποιήσει τους S-300 και σχολίασε της πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο. 

«Μα σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουν! Όταν κάπου κάπου τα αεροσκάφη μας απογειωθούν στο Αιγαίο βλέπετε πως απογειώνονται και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα. Όμως όταν απογειωθούν τα αεροσκάφη της Ελλάδας και απογειώσουμε τα δικά μας τότε λένε ''γιατί τα απογειώσατε»! Τι σημαίνει δηλαδή; Όταν εσύ απογειώνεις, τότε θα απογειωθεί και το δικό μου. Αυτή η υπόθεση δεν έχει συγχώρεση. Αν συμβεί κάτι άλλο τι θα γίνει; Aς δέσουμε τον γάιδαρο μας σε γερό κοντάρι και μετά έχει ο Θεός!», δήλωσε ο Ερντογάν.

Σημειώνεται πως στις 10:06 π.μ. ζεύγος τουρκικών, πολεμικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης και πέταξε πάνω από τις Οινούσες στα 25.000 πόδια.

Δύο λεπτά αργότερα, στις 10:08 π.μ., τα μαχητικά πέταξαν και πάνω από την «Παναγιά» στα 28.000 πόδια, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Μόλις έγιναν αντιληπτά, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ