Έβγαζε καπνούς λίγο πριν τη συντριβή το αεροπλάνο των Αιθιοπικών Αερογραμμών

Έβγαζε καπνούς λίγο πριν τη συντριβή το αεροπλάνο των Αιθιοπικών Αερογραμμών Facebook Twitter
0

Για έναν περίεργο θόρυβο αλλά και καπνό κάνουν λόγο μαρτυρίες που αφορούν στη μοιραία πτήση του Boeing 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη την Κυριακή με αποτέλεσμα τον θάνατο των 157 επιβαινόντων.

Σύμφωνα με μαρτυρία, από το αεροπλάνο φέρονται να εξήλθαν μικρά αντικείμενα που έμοιαζαν με κομμάτια χαρτιού. Η ίδια μαρτυρία αναφέρει ότι ακούστηκε ένας περίεργος θόρυβος και το αεροσκάφος πήρε μία ξαφνική κλήση, πριν την συντριβή του.

Το αεροσκάφος προσπάθησε να πάρει ύψος κι έκανε μία ξαφνική στροφή, πριν από την συντριβή του, σύμφωνα με την δεύτερη μαρτυρία.

Η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας μετέδωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι εντοπίστηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους.


Την πληροφορία ότι ανασύρθηκαν και τα δύο μαύρα κουτιά επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα οι Αιθιοπικές Αερογραμμές.


Το νέο δυστύχημα με την εμπλοκή αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8 εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια του αναφερόμενου αναβαθμισμένου μοντέλου, καθώς ένα αεροσκάφος παρόμοιου τύπου είχε συντριβεί τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδονησία.


Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας των Αερομεταφορών θα αξιολογήσει τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων που σχετίζονται με την χρήση του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών μετά την χθεσινή τραγική συντριβή αεροσκάφους του ίδιου τύπου που ανήκε στις Αιθιοπικές Αερογραμμές, σύμφωνα με σημερινή δήλωση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μεταφορές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM