Πώς ξέρεις ότι κάνεις το σωστό, όταν παλεύεις με τον καρκίνο; Η ιστορία της Gemma Nuttall

0

Η Gemma Nuttall πέρσι το φθινόπωρο έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Η ηθοποιός Κέιτ Γουίνσλετ είχε βοηθήσει, μέσα από μία πολύ ζεστή, προσωπική καμπάνια στο να συγκεντρωθούν χρήματα, ώστε η νεαρή γυναίκα να μεταβεί σε κλινική του εξωτερικού και να υποβληθεί σε μία νέα πειραματική θεραπεία. 

Σήμερα, η μητέρα της αναρωτιέται αν έπραξε σωστά. Είναι ένα ερώτημα με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά συγγενείς ανθρώπων που δίνουν τη δική τους μάχη με τη σκληρή ασθένεια και συνήθως ξεπουλούν τα πάντα, προκειμένου να τους εξασφαλίσουν έστω και μια μικρή ελπίδα θεραπείας. 

«Πάντα, όμως, αναρωτιέσαι αν έπραξες το σωστό. Αν κινήθηκες προς αυτή την κατεύθυνση ή αν απλώς κέρδισες μια πίστωση χρόνου για τον άνθρωπο σου», διερωτάται σπαρακτικά η μητέρα της κοπέλας, που την είδε για ένα μικρό χρονικό διάστημα να ανακάμπτει και μετά πάλι να δίνει νέα μάχη με την ασθένεια, μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 οπότε και πέθανε. 

Ψυχολόγοι και επιστήμονες απαντούν ότι αυτή η στάση είναι η πλέον συνηθισμένη από συγγενείς ανθρώπων που παλεύουν με τον καρκίνο. Όπως λένε «αν κάποιος δεν δοκιμάσει τα πάντα, ακόμη κι αν δεν μπει στη διαδικασία του crowdfunding στην περίπτωση που δεν διαθέτει χρήματα για να βοηθήσει τον άνθρωπο του, το ηθικό βάρος που νιώθει είναι αβάσταχτο».

Η ιστορία της Gemma αναδεικνύει τα ηθικά διλήμματα συγγενών ασθενών που υποφέρουν από ανίατες μορφές καρκίνου και κάνουν ό,τι μπορούν για να ανακουφίσουν τον πόνο που βιώνουν, αλλά και το ηθικό δίλημμα που συνοδεύει κάθε φορά το τέλος τους... 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM