Τραμπ: «Ο Kόεν φταίει για την αποτυχία της συνόδου με τη Βόρεια Κορέα»

Τραμπ: «Ο Kόεν φταίει για την αποτυχία της συνόδου με τη Βόρεια Κορέα» Facebook Twitter
EPA
0

O Nτόναλντ Τραμπ θεωρεί πως η δημόσια ακρόαση του πρώην δικηγόρου του, του Μάικλ Κόεν, από επιτροπή του Κογκρέσου, έπαιξε το ρόλο της στην αποτυχία της συνόδου κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ανόι του Βιετνάμ, την ίδια μέρα που ο Κόεν εμφανίστηκε στην επιτροπή του Κογκρέσου. 

Σε σειρά αναρτήσεων του στο Twitter, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Κόεν «ψεύτη» και «απατεώνα», ενώ παράλληλα κατήγγειλε την απόφαση της συγκεκριμένης επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων -στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί- να οργανώσει τη δημόσια ακρόαση ενώ διεξαγόταν η δεύτερη σύνοδος κορυφής των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας και βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το βορειοκορεατικό πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων.

«Το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί ανέκριναν σε δημόσια ακρόαση έναν καταδικασμένο ψεύτη και απατεώνα, την ίδια στιγμή που γινόταν η πολύ σημαντική Πυρηνική Σύνοδος με τη Βόρεια Κορέα, είναι ίσως ένα νέο ναδίρ της Αμερικανικής πολιτικής και μπορεί να συνέβαλε στη "φυγή"», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην απόφασή του να διακόψει τη σύνοδο.

«Δεν έχει ξαναγίνει όταν ένας πρόεδρος βρίσκεται στο εξωτερικό. Ντροπή!», πρόσθεσε.

Ο Κόεν αναμένεται προσεχώς να είναι στη φυλακή. Θα εκτίσει ποινή κάθειρξης τριών ετών για ψευδομαρτυρία ενώπιον του Κογκρέσου και παραβίαση της νομοθεσίας για τις προεκλογικές εκστρατείες, αδικήματα που λέει πως διέπραξε για να προστατεύσει τον Ρεπουμπλικάνο πρώην εντολέα του, καθώς και για φορολογική απάτη. Θα οδηγηθεί στη φυλακή στις 6 Μαΐου.

Στη δημόσια ακρόαση, ο Κόεν καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του πρώην εντολέα του, χαρακτηρίζοντάς τον «ρατσιστή» και «απατεώνα» κι υποστηρίζοντας πως τον διέταξε να απειλήσει ανθρώπους πάνω από 500 φορές μέσα σε δέκα χρόνια.

Ερωτηθείς στο Ανόι την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εάν η ακρόαση του Κόεν έπαιξε ρόλο στην απόφασή του να διακόψει τη σύνοδο με τον Κιμ, υποστηρίζοντας πως θέλει μια «καλή» συμφωνία, και δεν θα «βιαστεί», ο Τραμπ απάντησε ότι αυτό είναι «ανακριβές» κι επέκρινε και τότε το ότι η ακρόαση διεξήχθη ενώ εκείνος βρισκόταν εκτός χώρας.

«Προσπάθησα να δω όσο περισσότερο μπορούσα», ανέφερε χθες ο Τραμπ. «Δεν μπόρεσα να δω πολύ, ήμουν λιγάκι απασχολημένος», πρόσθεσε, πάντως το γεγονός πως έγινε η δημόσια ακρόαση εν μέσω «αυτής της πολύ σημαντικής συνόδου» είναι «στ' αλήθεια φρικτό πράγμα», επέμεινε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM