Βανδάλισαν το άγαλμα με το διάσημο φιλί του ναύτη στη νοσοκόμα

Βανδάλισαν το άγαλμα με το διάσημο φιλί του ναύτη στη νοσοκόμα Facebook Twitter
4

Αντικείμενο βανδαλισμού έγινε άγαλμα στην Φλόριντα στο οποίο απεικονίζεται η διάσημη σκηνή του φιλιού στην Τάιμς Σκουέαρ.  

Το συμβάν σημειώθηκε μια μέρα μετά τον θάνατο του Αμερικανού πρώην ναύτη που φωτογραφήθηκε να φιλάει μια άγνωστη γυναίκα όταν ανακοινώθηκε η λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το άγαλμα, που έχει τίτλο Unconditional Surrender, βρίσκεται στη Σαρασότα της Φλόριντα και σύμφωνα με την αστυνομία άγνωστοι το βανδάλισαν με κόκκινο σπρέι γράφοντας #MeToo.

Η αποκατάσταση της ζημιάς αναμένεται να φθάσει τα 1.000 δολάρια «καθώς καλύπτει μεγάλο μέρος του αγάλματος». 

Το γκράφιτι καλύπτει όλη την αριστερή γάμπα της νοσοκόμας. 

Βανδάλισαν το άγαλμα με το διάσημο φιλί του ναύτη στη νοσοκόμα Facebook Twitter

Παρότι η φωτογραφία του Τζορτζ Μεντόνσα να φιλάει την Γκρέτα Ζίμερ Φρίντμαν χαιρετήθηκε ως η εικόνα που αποτελεί την επιτομή της χαράς που ένιωσαν οι άνθρωποι για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πρόσφατα, έχει μπει στο στόχαστρο, με πολλούς να κατηγορούν τον Μεντόνσα για βίαιη επίθεση. 

Η Φρίντμαν είχε μιλήσει για το σοκ που είχε υποστεί όταν ο Μεντόνσα, που ήταν μεθυσμένος, την άρπαξε και την φίλησε καθώς το πλήθος επευφημούσε στην Τάιμς Σκουέαρ, μετά την παράδοση της Ιαπωνίας.  

«Πήγα στην Τάιμς Σκουέαρ και ο πόλεμος τελείωσε και είδα τη νοσοκόμα», είχε δηλώσει ο Μεντόνσα στο CNN το 2015 για τη στιγμή που συνέλαβε ο φακός του Άλφρεντ Άιζενστατ. 

«Ήπια μερικά ποτά, και ήταν απλό ένστικτο, υποθέτω. Απλά την άρπαξα.»

Η Φρίντμαν, σε συνέντευξή της το 2005, είχε εξομολογηθεί πως το φιλί δεν ήταν συναινετικό, αλλά το βίωσε σαν μια «εκδήλωση χαράς», με τον γιο της να λέει αργότερα στους New york Times πως η μητέρα του δεν θυμόταν το φιλί αρνητικά. 

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία της Σαρασότα ανέφερε πως ερευνά την υπόθεση. Ωστόσο, παρότι αστυνομικοί έψαξαν για άδεια σπρέι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιο, ενώ το συμβάν δεν έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας. 

Η πόλη της Σαρασότα επιβεβαίωσε πως το γκράφιτι απομακρύνθηκε από το άγαλμα που έχει δημιουργηθεί από τον γλύπτη Σίγουορντ Τζόνσον.


Ο Μεντόντσα πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 95 ετών, ενώ η Φρίντμαν το 2016, σε ηλικία 92 ετών. 

Με πληροφορίες από BBC/Guardian

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Θεωρώ ότι τότε ο νέος έκανε μια απερισκεψία, που ναι συνιστά σεξουαλική παρενόχληση. Δεδομένων των συνθηκών όμως, καλώς δεν τιμωρήθηκε, από την άλλη όμως κακώς προβάλλεται ως μια ωραία ρομαντική στιγμή, κακώς επικροτείται. Φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτό ότι η κοπέλα δεν ήθελε και ότι το αποτέλεσμα οφειλόταν στο ότι ο νέος υπερτερούε σε μυική δύναμη από εκείνη.Γι΄αυτό διαφωνώ με το στήσιμο του αγάλματος, αλλα και με το βανδαλισμό, ειδικά τώρα που ο άνθρωπος εγκατέλειψε τον κόσμο τούτο.