LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Βανδάλισαν το άγαλμα με το διάσημο φιλί του ναύτη στη νοσοκόμα

Βανδάλισαν το άγαλμα με το διάσημο φιλί του ναύτη στη νοσοκόμα Facebook Twitter
4

Αντικείμενο βανδαλισμού έγινε άγαλμα στην Φλόριντα στο οποίο απεικονίζεται η διάσημη σκηνή του φιλιού στην Τάιμς Σκουέαρ.  

Το συμβάν σημειώθηκε μια μέρα μετά τον θάνατο του Αμερικανού πρώην ναύτη που φωτογραφήθηκε να φιλάει μια άγνωστη γυναίκα όταν ανακοινώθηκε η λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το άγαλμα, που έχει τίτλο Unconditional Surrender, βρίσκεται στη Σαρασότα της Φλόριντα και σύμφωνα με την αστυνομία άγνωστοι το βανδάλισαν με κόκκινο σπρέι γράφοντας #MeToo.

Η αποκατάσταση της ζημιάς αναμένεται να φθάσει τα 1.000 δολάρια «καθώς καλύπτει μεγάλο μέρος του αγάλματος». 

Το γκράφιτι καλύπτει όλη την αριστερή γάμπα της νοσοκόμας. 

Βανδάλισαν το άγαλμα με το διάσημο φιλί του ναύτη στη νοσοκόμα Facebook Twitter

Παρότι η φωτογραφία του Τζορτζ Μεντόνσα να φιλάει την Γκρέτα Ζίμερ Φρίντμαν χαιρετήθηκε ως η εικόνα που αποτελεί την επιτομή της χαράς που ένιωσαν οι άνθρωποι για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πρόσφατα, έχει μπει στο στόχαστρο, με πολλούς να κατηγορούν τον Μεντόνσα για βίαιη επίθεση. 

Η Φρίντμαν είχε μιλήσει για το σοκ που είχε υποστεί όταν ο Μεντόνσα, που ήταν μεθυσμένος, την άρπαξε και την φίλησε καθώς το πλήθος επευφημούσε στην Τάιμς Σκουέαρ, μετά την παράδοση της Ιαπωνίας.  

«Πήγα στην Τάιμς Σκουέαρ και ο πόλεμος τελείωσε και είδα τη νοσοκόμα», είχε δηλώσει ο Μεντόνσα στο CNN το 2015 για τη στιγμή που συνέλαβε ο φακός του Άλφρεντ Άιζενστατ. 

«Ήπια μερικά ποτά, και ήταν απλό ένστικτο, υποθέτω. Απλά την άρπαξα.»

Η Φρίντμαν, σε συνέντευξή της το 2005, είχε εξομολογηθεί πως το φιλί δεν ήταν συναινετικό, αλλά το βίωσε σαν μια «εκδήλωση χαράς», με τον γιο της να λέει αργότερα στους New york Times πως η μητέρα του δεν θυμόταν το φιλί αρνητικά. 

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία της Σαρασότα ανέφερε πως ερευνά την υπόθεση. Ωστόσο, παρότι αστυνομικοί έψαξαν για άδεια σπρέι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιο, ενώ το συμβάν δεν έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας. 

Η πόλη της Σαρασότα επιβεβαίωσε πως το γκράφιτι απομακρύνθηκε από το άγαλμα που έχει δημιουργηθεί από τον γλύπτη Σίγουορντ Τζόνσον.


Ο Μεντόντσα πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 95 ετών, ενώ η Φρίντμαν το 2016, σε ηλικία 92 ετών. 

Με πληροφορίες από BBC/Guardian

Διεθνή
4

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Διεθνή / «Σοφία από τον ουρανό»: Ευαγγελικοί πάστορες προσεύχονται για τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο επικεφαλής πάστορας ακούγεται να λέει: «Προσευχόμαστε να πλημμυρίσουν η καρδιά και το μυαλό του με σοφία από τον ουρανό και ο Κύριος να τον καθοδηγήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε σήμερα»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσσουν πλήγματα - Η Τεχεράνη συνεχίζει τις επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, καθώς Ιράν και Ισραήλ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σφοδρά πλήγματα μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, με επιθέσεις να σημειώνονται και σε χώρες του Κόλπου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Θεωρώ ότι τότε ο νέος έκανε μια απερισκεψία, που ναι συνιστά σεξουαλική παρενόχληση. Δεδομένων των συνθηκών όμως, καλώς δεν τιμωρήθηκε, από την άλλη όμως κακώς προβάλλεται ως μια ωραία ρομαντική στιγμή, κακώς επικροτείται. Φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτό ότι η κοπέλα δεν ήθελε και ότι το αποτέλεσμα οφειλόταν στο ότι ο νέος υπερτερούε σε μυική δύναμη από εκείνη.Γι΄αυτό διαφωνώ με το στήσιμο του αγάλματος, αλλα και με το βανδαλισμό, ειδικά τώρα που ο άνθρωπος εγκατέλειψε τον κόσμο τούτο.