Πόλη στην Κροατία αποφάσισε να στειρώσει όλες τις αδέσποτες γάτες

Πόλη στην Κροατία αποφάσισε να στειρώσει όλες τις αδέσποτες γάτες Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Μακάρσκα στη Κροατία αποφάσισαν να στειρώσουν όλες τις αδέσποτες γάτες που φαίνεται να έχουν κάνει «κατάληψη» στους χώρους της πόλης, μια λύση που χαρακτηρίζουν ως την «πιο ανθρωπιστική και υπεύθυνη».

Σύντομα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία θα προχωρήσουν σε πρόγραμμα περισυλλογής, στείρωσης και επανατοποθέτησης των αδέσποτων γατών που βρίσκονται στην Μακάρσκα της Κροατίας.

Οι αδέσποτες γάτες πιάνονται με τη χρήση ειδικών παγίδων που δεν τις τραυματίζουν, ούτε και -όπως διαβεβαίωσαν οι αρχές- προκαλούν πόνο και μεταφέρονται σε κτηνιατρικές κλινικές.

Στη συνέχεια εξετάζονται από κτηνίατρο, στειρώνονται και λαμβάνουν ειδική σήμανση για να είναι αναγνωρίσιμες.

Στη συνέχεια, οι γάτες επανατοποθετούνται στον χώρο από τον οποίο περισυνελέγησαν ή, σε περίπτωση που ο χώρος κρίνεται ακατάλληλος, τότε, μεταφέρονται σε άλλον καταλληλότερο χώρο.

Η έναρξη του συγκεκριμένου προγράμματος έχει την πλήρη υποστήριξη των εθελοντών της πόλης, οι οποίοι ήταν και η αφορμή για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Το κόστος εκτέλεσης του προγράμματος, το ύψος του οποίου δεν προσδιορίστηκε, θα καλυφθεί από τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα αυτό εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τη μόνη λύση με αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ