Εθελοντές χτίζουν απ' την αρχή το σπίτι άντρα που καθηλώθηκε μετά από επίθεση χούλιγκαν

0

Ο Simon Dobbin τον Μάρτιο του 2015 δέχθηκε τη βάναυση επίθεση 13 οπαδών της Southend United. Εκείνος ήταν οπαδός της Cambridge United. Ήταν τέτοια η αγριότητα της επίθεσης μετά από αγώνα των δύο ομάδων, που ο Simon υπέστη σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές βλάβες και καθηλώθηκε για πάντα στο κρεβάτι...

Η γυναίκα του και η κόρη του έμειναν στο πλευρό του να τον φροντίζουν, όμως, το σπίτι τους πλέον δεν μπορούσε να συντηρήσει τις ανάγκες ενός ανθρώπου που ζει και σιτίζεται με μηχανική υποστήριξη. Η καθημερινότητά τους μετατράπηκε σε Γολγοθά, μέχρι που η σύζυγός του απηύθυνε έκκληση για βοήθεια. 

Ήταν η στιγμή που περισσότεροι από 100 εθελοντές της οργάνωσης DIY SOS αποφάσισαν όχι απλώς να βοηθήσουν, αλλά να χτίσουν το σπίτι του Simon από την αρχή, τροποποιώντας το προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη νέα δύσκολη καθημερινότητά του. 

Το αποτέλεσμα; Συγκινητικό από κάθε άποψη, καθώς η οικογένεια έχει πλέον ένα σπίτι, μεγάλο μέρος του οποίου θυμίζει κέντρο αποκατάστασης πολυτελείας. Ο άτυχος άντρας μπορεί πλέον να απολαμβάνει καλύτερη ποιότητα ζωής και οι αγαπημένοι του να μην τρέμουν για κάθε τους κίνηση και για οποιαδήποτε έλλειψη θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις -έτσι κι αλλιώς πλέον- προβληματικές λειτουργίες του οργανισμού του. 

"Είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε όλους μας. Αυτό που κάναμε για εκείνον το άξιζε 100%", λέει ένας από τους εθελοντές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ