«Πνίγονται» τα Σκόπια από την ατμοσφαιρική ρύπανση- Παρατείνονται οι σχολικές διακοπές

«Πνίγονται» τα Σκόπια από την ατμοσφαιρική ρύπανση- Παρατείνονται οι σχολικές διακοπές Facebook Twitter
0

Την παράταση των χειμερινών σχολικών διακοπών έως τις 23 Ιανουαρίου αποφάσισε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ. Ο λόγος είναι η μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση που πλήττει τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η ρύπανση του αέρα ξεπέρασε έως και δέκα φορές τα ανώτατα επιτρεπτά όρια της Ε.Ε. τις προηγούμενες μέρες.

 Σε κυβερνητική ανακοίνωση της Κυριακής, έγινε γνωστό πως το μέτρο της παράτασης των διακοπών στοχεύει «στο να μειώσει την έκθεση των μαθητών στον μολυσμένο αέρα και να προστατεύσει την υγεία τους».

Στην πρωτεύουσα της χώρας, τα Σκόπια αποφασίστηκε επίσης η δωρεάν μετακίνηση των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ο διπλασιασμός στις τιμές του πάρκινγκ, προκειμένου να αποθαρρυνθούν οι οδηγοί να χρησιμοποιήσουν τα ΙΧ αυτοκίνητα τους. 

Τα πολύ υψηλά επίπεδα ρύπανσης οφείλονται στο ότι μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών χρησιμοποιεί ξυλόσομπες για τη θέρμανση, καθώς και στην παρουσία πολλών παλαιών αυτοκινήτων. 

  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου» να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Διεθνή / Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

«Σκοπεύω να είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», είπε η Γκίλφοϊλ
LIFO NEWSROOM
Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM