Ένα αγόρι τριών ετών βρέθηκε αποκεφαλισμένο στη βόρεια Ινδία λίγο αφότου μια λεοπάρδαλη το είχε αρπάξει μέσα από το σπίτι του.

 

Ο Wasim Akram δέχτηκε επίθεση από τη λεοπάρδαλη όταν βρισκόταν στην κουζίνα με τη μητέρα του.

 

Το αιλουροειδές φαίνεται πως εισήλθε στο σπίτι από παράθυρο και έσυρε το παιδί στο δάσος, δήλωσαν αξιωματούχοι.

 

Αυτή είναι η τρίτη τέτοια δολοφονία μέσα σε δύο μήνες η οποία από τις αρχές χρεώνεται στην ίδια λεοπάρδαλη.

 

Ένα ακόμη οχτάχρονο αγόρι πέθανε από τα δόντια του ζώου στις 7 Δεκεμβρίου.

 

Οι τοπικοί αξιωματούχοι στο βόρειο κράτος Τζαμού και Κασμίρ ζήτησαν άδεια εξόντωσης της λεοπάρδαλης από την κρατική κυβέρνηση.

 

Εν τω μεταξύ, μια ομάδα υπαλλήλων της άγριας ζωής που είναι εξοπλισμένοι με όπλα ηρεμιστικού «χτενίζουν» την περιοχή για να εντοπίσουν το ζώο.

 

«Η λεοπάρδαλη εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, αλλά δεν μπορούσαμε να την παγιδευτούμε», δήλωσε ο υπεύθυνος της επιχείρησης.

 

Οι αρχές έχουν επίσης δώσει συμβουλές στους κατοίκους της περιοχής σχετικά με το πώς να παραμείνουν ασφαλείς από επιθέσεις και τους ζητάνε να είναι προσεχτικοί.

 

Οι επίσημες εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν μεταξύ 12.000 και 14.000 λεοπαρδάλεις στην Ινδία.

 

Υπολογίζεται ότι 431 λεοπαρδάλεις σκοτώθηκαν το 2017, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Οι περισσότερες σκοτώθηκαν από λαθροκυνηγούς για τις γούνες τους και μέλη του σώματος τους.

 

Η αστική επέκταση έχει μειώσει τον αριθμό των δασικών οικότοπων για τα άγρια αυτά ζώα φέρνοντάς τα σε στενότερη επαφή  και σύγκρουση  με τους ανθρώπους.

 

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώνονται από λεοπαρδάλεις αλλά οι αναφορές κάνουν λόγο για εκατοντάδες επιθέσεις ετησίως.

 

Την περασμένη εβδομάδα ένας βουδιστής μοναχός σκοτώθηκε από λεοπάρδαλη ενώ διαλογιζόταν σε ένα δάσος στη δυτική πολιτεία της Μαχαράστρα.