Αισιόδοξος για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

 

Μιλώντας στην Deutsche Welle, ο κ. Ζάεφ δήλωσε βέβαιος ότι η πλειοψηφία του κοινοβουλίου θα στηρίξει τις προβλεπόμενες συνταγματικές τροποποιήσεις. «Δεν βλέπω εμπόδια προς το ΝΑΤΟ», προσθέτει χαρακτηριστικά. 

 

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε και σε μια ακόμα πρωτοβουλία, για την απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, μέσω της ΠΓΔΜ και της Σερβίας, προς τη Δυτική Ευρώπη.

 

«Αυτά είναι σημαντικά θέματα, γιατί θα πρέπει να γνωρίζουμε πως κινείται ο λεγόμενος "δρόμος του μεταξιού", ποια είναι τα οικονομικά συμφέροντα της Κίνας και ποιες οι ανάγκες για εξαγωγές της εγχώριας αγοράς» τόνισε ο Ζάεφ.

 

«Ο (διευρωπαϊκός) διάδρομος 10 βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θα πρέπει τώρα να επεκτείνουμε και τον διάδρομο 8 και να εργαστούμε γι αυτό πολύ εντατικά. Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για δραστηριότητες και ιδέες που πρέπει να στείλουν μηνύματα για τα πλεονεκτήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών σε όλους μας».


Σε ότι αφορά στην πορεία της χώρας του προς το ΝΑΤΟ ο Ζόραν Ζάεφ δεν βλέπει εμπόδια: «Δεν βλέπω κανένα κίνδυνο» διαβεβαιώνει.

 

«Νομίζω ότι θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να επιταχύνουμε τις διαδικασίες στον τομέα άμυνας, που αποτελεί αντικείμενο διαδικασίας ελέγχου (screening). Λαμβάνουμε μεγάλη υποστήριξη επ΄αυτού και δεν βλέπω λόγο για πανικό», καταλήγει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr