Τι πραγματικά πιστεύουν οι Βορειοκορεάτες για τον ηγέτη τους;

0

«Πατέρας μας είναι ο μεγάλος στρατηγός Κιμ Ιλ Σουνγκ, πατρίδα μας είναι αυτό το κόμμα, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από κανέναν...»: καλώς ήρθατε στον κόσμο της προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας, που ξεκινάει από την προσχολική ηλικία και συνεχίζεται για πάντα. 

Τα παιδιά εκεί μεγαλώνουν, θεωρώντας ότι χρωστούν τα πάντα σε τρεις γενιές της δυναστείας των Κιμ. Θα δει κανείς φωτογραφίες των προηγούμενων ηγετών στους δρόμους και σε κάθε δημόσιο ανοιχτό χώρο. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όμως, πού είναι; Να ένα πρόσωπο που δεν θα δει κανείς τόσο εύκολα σε αφίσες ή σε κυβερνητικά κτήρια. Οι βορειοκορεάτες του αναγνωρίζουν ότι βοήθησε την οικονομία της χώρας τους, ωστόσο, παρά την καταπίεση και τον αυταρχισμό φοβούνται ότι θα είναι ο λόγος που η Βόρεια Κορέα θα απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο και πολύ σύντομα θα βρεθεί σε δεινή θέση. 

Οι περιορισμοί στην ενημέρωση και στις επαφές των πολιτών με κουλτούρες άλλων χωρών, τα αυστηρά μέτρα και οι ασφυκτικοί περιορισμοί στη ζωή των γυναικών σταδιακά -αν και αθόρυβα- στρέφουν τους πολίτες εναντίον του ηγέτη τους. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές ακόμη κι αυτή η εκφρασμένη δυσφορία είναι ένα τεράστιο βήμα για τους ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα, που μέχρι σήμερα υπέμεναν σιωπηλά τα καμώματα και τα σκληρά μέτρα του ηγέτη τους, όχι μόνο γιατί αγαπούν τη ζωή τους, αλλά και τη χώρα τους... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM