Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να μετακομίσει στον Άρη παρά την «σοβαρή πιθανότητα να πεθάνει»

Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να μετακομίσει στον Άρη παρά την «σοβαρή πιθανότητα να πεθάνει» Facebook Twitter
0

Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να μετακομίσει στον Άρη και δίνει στον εαυτό του πιθανότητες 70% να το κάνει. 

«Ξέρω ακριβώς τι να κάνω, μιλάω για το να μετακομίσω εκεί», είπε σε συνέντευξή του στο HBO ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές πως μια τέτοια κίνηση ενδέχεται να είναι μόνιμη. «Πιστεύουμε πως μπορείς να επιστρέψεις αλλά δεν είμαστε σίγουροι», πρόσθεσε. 

Ο 47χρονος Μασκ έχει μιλήσει ξανά στο παρελθόν για την φιλοδοξία του να ταξιδέψει στον Άρη. Στη συνεντευξή του έδωσε 70% πιθανότητες να ζήσει την εμπειρία του ταξιδιού με έναν από τους SpaceX πυραύλους του και να εξερευνήσει τον κόκκινο πλανήτη.  

Όπως είπε, θεωρεί ότι μια τέτοια πτήση θα είναι πιθανή σε μια επταετία και τα εισιτήρια θα κοστίζουν «μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια». 

Βέβαια, έσπευσε να σημειώσει πως γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα τέτοιο ταξίδι θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραίο για την ζωή του. «Η πιθανότητα να πεθάνεις στον Άρη είναι πολύ μεγαλύτερη από το να πεθάνει στην Γη. Θα είναι δύσκολο. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα θανάτου, με το να ταξιδέψεις στο διάστημα μέσα σε ένα μικρό κουτί», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε περίπτωση που καταφέρει να προσγειωθεί στον Άρη, εκτιμά πως μετά θα εργάζεται πυρετωδώς για να χτίσει την βάση. Τότε, όπως είπε, «δεν θα υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος. Ακόμη και όταν κάνω όλα αυτά, θα είναι ένα σκληρό περιβάλλον. Οπότε, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πεθάνεις εκεί. Πιστεύουμε πως μπορείς να επιστρέψεις αλλά δεν είμαστε σίγουροι. Οπότε τώρα όλο αυτό ακούγεται σαν τρόπος διαφυγής για τους πλούσιους;». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM