Σικάγο: Ένοπλος σκότωσε 3 ανθρώπους σε νοσοκομείο- Νεκρός και ο δράστης

Σικάγο: Ένοπλος σκότωσε 3 ανθρώπους σε νοσοκομείο- Νεκρός και ο δράστης Facebook Twitter
0

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mercy στο Σικάγο.

Η επίθεση φαίνεται να είχε σαν κίνητρο προσωπική διαφορά και ο δράστης ενδέχεται να αυτοκτόνησε, γνωστοποίησαν οι αρχές.

«Τρία αθώα θύματα και ο δειλός δράστης, που δεν του αξίζει να κατονομαστεί, σκοτώθηκαν απόψε», τόνισε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Άντονι Γκουλιέλμι.

«Έχουμε τέσσερις ανθρώπους που απεβίωσαν: έναν αστυνομικό, δύο γυναίκες που εργάζονταν στο νοσοκομείο, και τον κακοποιό», δήλωσε ο Έντι Τζόνσον, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης του Σικάγου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τις αρχές, λίγο μετά τις 15:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδας), υπήρξε  φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο πρόσωπα, τα οποία γνωρίζονταν, στον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου.

Κατόπιν, το ένα από αυτά, ένας άνδρας, πυροβόλησε το άλλο, μια γυναίκα που φέρεται πως ήταν η σύντροφός του, εργαζόμενη στο νοσοκομείο.

Όταν έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί, ο άνδρας μπήκε στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία, άλλη μια εργαζόμενη στο νοσοκομείο, καθώς κι ένα στέλεχος των δυνάμεων επιβολής του νόμου, σκοτώθηκαν.

Ο δράστης είναι επίσης νεκρός. Υπήρξε ασάφεια νωρίτερα για το εάν αυτοκτόνησε ή έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών.

Το νοσοκομείο κλήθηκαν να εκκενώσουν για ώρες το προσωπικό και ασθενείς.

Ένας ασθενής, 61 ετών, εμφανώς σε κατάσταση σοκ, εξήγησε στο CBS News ότι ακούστηκαν πυρά μέσα στο κτίριο, γεγονός που «κατατρομοκράτησε τους πάντες». Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το προσωπικό απομάκρυνε ασθενείς με όποια μέσα είχε στη διάθεσή του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM