Ο «παππούς - ουράνιο τόξο» που έσωσε το χωριό του από αφανισμό, ζωγραφίζοντας

0

Τον κύριο Χουάνγκ στο μικρό χωριό Τάι Τσουνγκ της Ταϊβάν όλοι τον ξέρουν ως τον «παππού - ουράνιο τόξο». Είναι 96 ετών και κάθε μέρα ξυπνάει στις 3 τα ξημερώματα για να ζωγραφίσει πολύχρωμους λαγούς, κουτάβια και γατάκια στους τοίχους σπιτιών.

Αγοράζει τα χρώματα με δικά του χρήματα και όλοι τον ξέρουν ως τον «παππού - ουράνιο τόξο».

Γιατί το κάνει αυτό; Για να σώσει το χωριό από τον αφανισμό, καθώς πριν από 7 χρόνια, μια κυβερνητική απόφαση απείλησε με ισοπέδωση την περιοχή. Τότε, ο Χουάνγκ σκέφτηκε ότι αν αρχίσει να ζωγραφίζει τα σπίτια των κατοίκων, δεν θα μπορούσαν να τα κατεδαφίσουν οι υπάλληλοι της κυβέρνησης. 

«Εδώ είναι τα σπίτια 1.200 ανθρώπων. Όταν ξεκίνησα να τα ζωγραφίζω, έσωσα τα πρώτα 11. Ήμουν 3 ετών, όταν ο πατέρας μου, μου έδειξε πως να ζωγραφίζω, οπότε σχεδιάζω αυτά που ξέρω: παιδιά, ζωάκια, απλές εικόνες. Θα συνεχίσω να το κάνω αυτό κι ας φτάσω και 100 χρονών», λέει περήφανος γι' αυτό που κατάφερε. 

Και έχει κάθε λόγο να νιώθει έτσι, καθώς πριν από λίγο καιρό το χωριό τέθηκε από την κυβέρνηση σε πρόγραμμα διατηρητέων περιοχών, χάρη στις ζωγραφιές του που άλλαξαν τον χαρακτήρα της περιοχής και τη μετέτρεψαν σε πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ