Ένα αγόρι ενάμιση έτους το οποίο το πέρασε για κούκλα όταν το είδε να επιπλέει στη θάλασσα έσωσε ψαράς στη Νέα Ζηλανδία.

 

«Νόμιζα ότι ήταν κούκλα. Άπλωσα τα χέρια μου, το έπιασα από το μπράτσο και ακόμη και εκείνη την ώρα, πίστευα ότι ήταν μια κούκλα», είπε ο Γκας Χατ, αναφερόμενος στο περιστατικό που έγινε κοντά σε παραλία της Ακτής Πλέντι, στο Βόρειο Νησί, την ώρα που ετοιμαζόταν να αρχίσει το ψάρεμα.

 

«Το πρόσωπό του ήταν σαν από πορσελάνη, με τα κοντά μαλλάκια του απλωμένα πάνω στο πρόσωπό του, αλλά έβγαλε μια κραυγούλα και είπα, "Ω Θεέ μου, είναι ένα μωρό και είναι ζωντανό"», πρόσθεσε. 

 

Το μωρό είχε ξεφύγει από την προσοχή των γονιών του που είχαν κατασκηνώσει σε κάμπινγκ κοντά στη θάλασσα. Αφού άνοιξε τη σκηνή την ώρα που οι γονείς του κοιμόντουσαν, έφυγε προς τη θάλασσα, όπου το παρέσυρε το ρεύμα.

 

Ο Χατ είχε αποφασίσει εκείνη την ημέρα να ψαρέψει περίπου εκατό μέτρα πιο μακριά από εκεί που ψαρεύει συνήθως.

 

«Επέπλεε κανονικά. Αν δεν ήμουνα εκεί ή είχα πάει ένα λεπτό αργότερα, δεν θα το είχα δει. Ήταν πολύ τυχερό, δεν ήταν η ώρα του να φύγει», συνέχισε ο ψαράς.

 

Όταν ενημερώθηκαν, οι γονείς του μικρού έτρεξαν στην υποδοχή της κατασκήνωσης. Η μητέρα του, η Τζέσικα Γουάιτ, εξήγησε στον ενημερωτικό ιστότοπο Stuff, ότι ο γιος της «είχε μελανιάσει, ήταν παγωμένος και φαινόταν πιο μικρός απ'ό,τι συνήθως».

 

Ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης που είναι επιφορτισμένη με την προώθηση της ασφάλειας στα ποτάμια, τις λίμνες και τις παραλίες, Water Safety New Zealand, δήλωσε στο AFP ότι πρόκειται «περισσότερο για θαύμα» και κάλεσε τους γονείς να επαγρυπνούν.

 

Το 2017, επτά παιδιά προσχολικής ηλικίας πνίγηκαν, όπως και τρία παιδιά κάτω των πέντε ετών από την αρχή της φετινής χρονιάς. «Χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό για να πνιγεί ένα παιδί. Η ασφάλεια των μικρών απαιτεί την προσοχή των ενηλίκων ανά πάσα ώρα και στιγμή», προειδοποίησε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ