Κόντε: Θα εξηγήσουμε τον προϋπολογισμό μας στην ΕΕ

Κόντε: Θα εξηγήσουμε τον προϋπολογισμό μας στην ΕΕ Facebook Twitter
EPA
0

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ιταλίας έχει ξεπεράσει διαφωνίες του για τη φορολογική αμνηστία που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.


Οι δηλώσεις Κόντε, έρχονται μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε ένα τροποποιημένο σύνολο φορολογικών μέτρων μετά τη διαφωνία μεταξύ των δύο βασικών κομμάτων του συνασπισμού σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της αμνηστίας.

Η ιταλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε σήμερα να εξηγήσει τον προϋπολογισμό της για το 2019, που επικρίθηκε έντονα από τις Βρυξέλλες, και επανέλαβε τη δέσμευσή της να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη.

«Το πιο σημαντικό είναι να εξηγήσουμε τον προϋπολογισμό στους ευρωπαίους συνομιλητές μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κόντε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δεν θα βγούμε ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ούτε από το ευρώ, αλλά θέλουμε να αλλάξουμε τους κανόνες», τόνισε ο Σαλβίνι. Πρόσθεσε, δε, ότι «με την Γαλλία υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, αλλά αυτό θα λυθεί σε επίπεδο αστυνομιών».

«Όσο θα είμαι επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, εγγυώμαι ότι δεν θα βγούμε ούτε από την Ευρώπη, αλλά ούτε και από το ευρώ. Οι επόμενοι επτά με οκτώ μήνες, ενόψει και των ευρωεκλογών, θα είναι σημαντικοί για όλους τους λαούς, σε ό,τι αφορά το αίτημα για αλλαγή των κανόνων στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Ντι Μάιο.

«Αναγνωρίζουμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και θέλουμε να συζητήσουμε τα δίκια αυτού του προϋπολογισμού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον ιταλικό λαό», είπε επίσης ο ιταλός υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM